Reziștii continuă asaltul la adresa puterii! Brigada USR din Justiție îl atacă pe ministrul Lucian Bode cu plângeri penale

Asociaţia Vedem Just patronată de judecătorul suspendat Cristi Dănileţ, un apropiat la Monicăi Macovei şi al Laurei Codruţa Kovesi, a anunţat ca a făcut plângere penală împotriva ministrului de Interne Lucian Bode după decizia controversată privind teza de doctorat luată de comisia UBB.

15 ian. 2023, 21:44

Reziștii continuă asaltul la adresa puterii. Apar noi dezvăluiri din campania de denigrare a membrilor Guvernului, în special a ministrului de Interne, Lucian Bode. Asociația Voci pentru Democrație și Justiție anunță că face plângere penală împotriva ministrului Bode.

Totodată, asociația a depus plângere penală şi împotriva profesorului Adrian Ivan, conducătorul de doctorat al lui Lucian Bode, pentru fals în declarații.

Ca urmare a constatării plagiatului în teza de doctorat, VeDem Just formulează plângere penală împotriva lui Lucian Bode și Adrian Ivan pentru fals în declarații și solicită ministrului educației retragerea titlului de doctor pentru primul, respectiv retragerea calității de conducător de doctorat pentru al doilea.

La data de 9 ianuarie 2023, Comisia de etică a UBB a stabilit prin hotărârea nr. 1 că o parte a lucrării este plagiată, fiind astfel încălcate dispozițiile din art. 4 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 206/2004 și a art. 28 din Codul etic al UBB – aceste texte legale definesc și interzic furtul intelectual în lucrările științifice”, se arată în comunicatul de presă transmis de către Asociația VeDem Just.

Demersul nu este deloc întâmplător în contextul legăturii care există între reprezentantul Asociației şi liderii rezist.

Reprezentantul oficial al asociației Voci pentru Democrație și Justiție, legături strânse cu membri Rezist

Lucian Checheriță, reprezentantul oficial al asociației, s-a afişat în mai multe rânduri cu fostul ministru tehnocrat al Justiției Raluca Prună, cu europarlamentarii USR Nicu Ştefănuţă, Vlad Gheorghe, Ramona Strugariu și Alin Mituţă.

Pe site-ul asociaţiei, la rubrica „Contact”, pe lângă numele lui Lucian Checheriță apare și cel al lui Cristi Danileț.

Mai mult, într-o postare publică pe Facebook, Checheriță se laudă că a participat la discuții, în Parlamentul European, cu privire la statul de drept și independența justiției. Checheriță a recunoscut că s-a bucurat să revadă oameni cu care a colaborat în România. Mai exact, este vorba despre reprezentanți ai USR.

În ciuda acestei apartenențe mai mult decât vizibilă, reprezentantul Asociației cere acum ministrului Educației retragerea titlului de doctor acordat lui Lucian Bode.

În replică, ministrul de Interne vorbeşte despre „atacuri concertate ale USR şi ale sateliţilor săi„, motiv pentru care va continua cu demersurile în instanță.

Toate aceste presiuni au fost recunoscute inclusiv de președintele Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai, Dacian Dragoş. Acesta afirma că membrii comisiei au fost supuși unor presiuni fără precedent pentru a da verdict de plagiat.

Presiunea a fost de la început să dăm verdictul de plagiat fără niciun fel de judecată. Să-l ardem pe rug în piața publică, dacă se poate. În acest caz, nouă ni s-a cerut să fim parțiali și subiectivi, de la început„, a afirmat Dacian Dragoș, într-un interviu pentru Spotmedia.

Lucian Bode susține că este atacat de USR prin Emilia Șercan

Unul dintre cei care primesc bani de la USR pentru a-l demola pe Lucian Bode este Teodor Tița. E fost jurnalist la Europa FM, iar în momentul de față face parte din echipa de comunicare a USR. A încasat nu mai puțin de 14.776 de lei de la partid pentru servicii de consultanță. Tot el, în noiembrie 2022, adică în luna în care Emilia Șercan semnala existența unor probleme de plagiat în lucrarea lui Bode, apărea alături de aceasta la o petrecere, după cum reiese din fotografia de mai jos.

Teodor Tiță apare alături de Emilia Șercan artistul Dan Perjovschi, Oana Gheorghiu, membru fondator al Asociației Dăruiește Viața, dar și Corina Șuteu, fost ministru în Guvernul Cioloș și Cristian Preda, fost membru USR-PLUS, în prezent decanul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București.

Întâlnirea acestora a avut loc chiar în perioada în care Emilia Șercan a început „războiul” cu Lucian Bode, despre care, spunea ea, a plagiat 65 de pagini în lucrarea de doctorat. La acest demers de a-l demola s-au alăturat și cei alături de care apărea la evenimentul privat.