REZULTAT ALEGERI SUA 2020. Democraţii îşi păstrează majoritatea în Camera Reprezentanţilor şi chiar obţin câteva mandate în plus

REZULTAT ALEGERI SUA 2020. Partidul Democrat, care l-a susţinut la alegerile prezidenţiale pe Joe Biden, ar urma să-şi păstreze majoritatea în Camera Reprezentanţilor, ale cărei toate cele 435 de mandate sunt reînnoite în alegerile de marţi din Statele Unite, potrivit proiecţiilor posturilor americane de televiziune Fox News, ABC News şi NBC News.

04 nov. 2020, 07:56
REZULTAT ALEGERI SUA 2020. Democraţii îşi păstrează majoritatea în Camera Reprezentanţilor şi chiar obţin câteva mandate în plus

REZULTAT ALEGERI SUA 2020. Partidul Democrat va câştiga patru sau cinci locuri suplimentare, conform predicţiilor făcute de cele trei televiziuni.

Democraţii deţin în prezent 232 din cele 435 de mandate.

Republicanii deţin majoritatea în Senat, din ale cărui mandate alegătorii s-au pronunţat asupra unei treimi.

În acelaşi timp, la alegerile de marţi, fostul medic al Casei Albe Ronny Jackson, cunoscut pentru faptul că a lăudat „sănătatea excelentă# a lui Donald Trump, al cărui susţinător fervent a devenit, a fost ales în Camera Reprezentanţilor a Congresului american. Jackson, medic militar cu grad de amiral, a candidat în Texas pe locul lăsat vacant de un ales republican care s-a pensionat.

Citeşte şi Donald Trump: Câştigăm pe toate liniile. Biden nu ne prinde din urmă. Rezultatele sunt fenomenale!

Nu mă voi înclina niciodată în faţa bandelor progresiste şi voi fi liderul conservator pe care îl meritaţi„, a scris Jackson pe Twitter, spunând că este ‘onorat’ că a fost ales. Amiralul Ronny Jackson era deja medicul Casei Albe pe vremea preşedintelui Barack Obama. Jackson avea o reputaţie controversată alimentată de probleme cu alcoolul şi de acuzaţii de prescriere excesivă de medicamente în cadrul armatei, dar şi la Casa Albă. El s-a făcut remarcat prin conferinţe de presă neobişnuit de detaliate despre Donald Trump, în care a depăşit cadrul strict medical al misiunii sale.

Jackson este cel care a lăudat „genele incredibile” ale magnatului şi a apreciat că acesta va rămâne apt să-şi exercite funcţia ‘până la sfârşitul mandatului şi chiar până la sfârşitul unui alt mandat dacă va fi reales’.

Donald Trump a dorit să-l promoveze pe Jackson la conducerea Departamentului pentru Foştii Combatanţi, însă medicul a refuzat în cele din urmă postul în urma controversei iscate de profilul său.