REZULTATE Admitere Medicină 2017. Rectorul Sinescu: Cam o treime pleacă după terminarea UMF CAROL DAVILA. De obicei pleacă cei mai buni

REZULTATE Admitere Medicină 2017. În jur de 3000 de tineri au susţinut miercuri examenul de admitere la una dintre facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. Cei mai mulţi candidaţi spun că vor să fie medici pentru salva vieţi şi pentru a schimba sistemul.

26 iul. 2017, 11:15

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2017. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti oferă 1.000 de locuri bugetate, pentru care concurează 2.996 candidaţi. Pentru cele 520 locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 1.811 de candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 547 de candidaţi/155 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 207 de candidaţi/155 de locuri, iar pentru FMAM, 431 de candidaţi/170 de locuri. Pentru concurenţii ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziţie alte 440 de locuri cu taxă.

Dintre candidaţi, 24 sunt premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie. Ei s-au înscris la UMF „Carol Davila”, iar acceptarea acestora în Universitate este posibilă, conform normelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, fără examen de admitere.

„Vreau să fac medicina, să fiu medic, să ajut oamenii, să schimb ceva. Nu vreau să plec din ţară. Vreau să rămân aici pentru că vreau să contribui şi eu atât cât pot la salvarea acestui sistem.O să merg afară cu diverse programe”, spune Alexandru.

„Mama mea este medic şi m-a motivat că am văzut-o pe ea, am văzut cum se lucrează în acest mediu, îmi place să ajut oamenii. Mama e medic anestezist, asta mi-ar plăcea şi mie. Nu vreau să plec din ţară. Mie imi place aici. Şi fratele meu e student în anul 5 tot aici. M-au sfătuit să învăţ. Un medic trebuie să fie onest, să se gândească la celălălalt şi după aceea la el. Subiectele au fost interpretabile”, susţine un alt candidat.

„De mic sunt pasionat de meseria aceasta, chiar am şi o colecţie acasă cu manechine, de anatomie. Mi-a plăcut biologia mereu, chimia la fel. Bunica mea a fost asistentă şi, dintre toţi, ea mi-a zis să nu mă fac medic pentru că ea cunoaşte sistemul. Dacă nu se îmbunătăţeşte situaţia, nu vreau să rămân în România. Sunt foarte multe probleme în sistem, medici plătiţi prost, condiţii proaste, condiţiile din spitale. Examenul a fost greu ,dar sunt bucuros că am luat un punctaj bun. Ma gândeam să mă fac medic plastician. Mi-ar plăcea să profesez în Anglia, pentru că ştiu engleza foarte bine. Mama mă sfătuia să aplic şi în străinătate”, spune George.

Conducerea universităţii susţine că aproximativ trei sferturi dintre absolvenţi facultăţilor de medicină părăsesc România, căutând condiţii mai bune în străinătate.

„Sunt alte generaţii, tineri mult mai pragmatici. Cea mai solicitată este Medicina în Bucureşti, anul trecut a fost Stomatologia. Sunt variaţii în funcţie de cum se orientează fiecare absolvent. Cam o treime pleacă după terminarea facultăţii. Pentru sistemul sanitar românesc e un minus foarte mare. De obicei pleacă cei mai buni absolvenţi”, a declarat rectorul Universităţii Carol Davila, Ionel Sinescu.

Admitere MEDICINĂ 2017 rezultate. Concursul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2017–2018 pe domenii de studii are loc astăzi, 26.07.2017, pentru toate facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie.

REZULTATE Admitere MEDICINĂ 2017.  Cum se face corectarea lucrărilor

Admitere MEDICINĂ 2017 rezultate. Corectarea lucrărilor/chestionarelor de concurs se realizează imediat după finalizarea probei scrise, în sala de concurs, în prezenţa candidatului şi a unui martor (din rândul candidaţilor care semnează pe chestionar alături de candidat), prin citire computerizată (scanare) sau prin corectură manuală, în cazul imposibilităţii realizării corecturii electronice urmând, ulterior, verificarea tot prin citire computerizată a rezultatelor. În urma reverificărilor, punctajele comunicate în sală pot suferi modificări. Pe durata corectării lucrărilor, candidaţii rămân pe locurile stabilite la intrarea în sală.

Fiecare întrebare are un singur răspuns corect (materializat prin completarea integrală a căsuţei corespondente) pentru care se acordă un punct. Punctajul maxim al probei de concurs este de 100 puncte pentru facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, 80 puncte pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală şi 60 puncte pentru restul specializărilor din cadrul FMAM. Punctajul obţinut se transformă în note.

Admitere MEDICINĂ 2017 rezultate. Nota minimă de admitere nu poate fi mai mică de 5 (cinci) sau decât un număr minim de puncte echivalent.

Pentru specializările cu reglementare sectorială şi reglementare generală, criteriul de clasificare este reprezentat de punctajul obţinut la proba scrisă.

Admitere MEDICINĂ 2017 rezultate. Elevii cu acelaşi punctaj

Admitere MEDICINĂ 2017 rezultate. În cazul existenţei mai multor candidaţi cu punctaj/notă egală cu cea a ultimului loc finanţat de la buget, criteriile de departajare sunt:

a. punctajul obţinut la disciplina obligatorie (biologie pentru Facultatea de Medicină, Medicină Dentară şi FMAM, respectiv chimie organică pentru Facultatea de Farmacie).
b. media obţinută la examenul de bacalaureat.

Admitere MEDICINĂ 2017 rezultate. Listele cu punctaje

Admitere MEDICINĂ 2017 rezultate. Listele provizorii (generate după admitere, înaintea contestațiilor) cu rezultatele concursului de admitere, verificate şi aprobate de Comisia Centrală de Admitere, se aduc la cunoştinţa celor interesaţi prin afişare pe pagina de internet a universitatii şi la sediile facultăţilor, la loc vizibil, specificându-se ora şi data afişării.

Lista candidaţilor admişi se afişează în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut și în limita locurilor finanţate de la buget acordate fiecărei facultăţi în parte. Lista candidaţilor respinşi se afişează în ordine alfabetică.

Admitere MEDICINĂ 2017 rezultate. Rezultatele concursului de admitere devin definitive (finale) după soluţionarea contestaţiilor.

Listele definitive (generate după soluționarea contestațiilor) ce cuprind rezultatele definitive și incontestabile ale concursului de admitere vor fi afişate la avizierele facultăţilor după termenul de contestaţii şi rezolvare a acestora.

Admitere MEDICINĂ 2017 rezultate. După afișarea rezultatelor definitive (finale), actele candidaţilor respinşi se restituie acestora, la cerere, pe baza cărţii de identitate, în cel mult 48 de ore de la depunerea cererii, fără perceperea vreunei taxe. Actele pot fi restituite şi persoanelor care prezintă împuternicire notarială legalizată.

Rezultatele la Admitere Medicină 2017 vor fi publicate în AICI

Admitere MEDICINĂ 2017 rezultate. 3 elevi pe un singur loc

Admitere MEDICINĂ 2017 rezultate. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti oferă 1.000 de locuri bugetate, pentru care vor concura aproximativ 3.000 de candidaţi, iar pentru cei care nu reuşesc să intre la fără taxă, instituţia a pus la dispoziţie 440 de locuri contra cost. ADMITERE MEDICINĂ 2017. 

„Pentru cele 520 locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 1.811 de candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 547 de candidaţi/155 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 207 de candidaţi/155 de locuri, iar pentru FMAM, 431 de candidaţi/170 de locuri. Pentru concurenţii ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziţie alte 440 de locuri cu taxă”, reiese dintr-un comunicat de presă al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Potrivit calendarului instituţiei, cei 2.996 de candidaţi vor susţine examenul de admitere miercuri, 26 iulie. Aceştia vor da o probă scrisă cu cerinţe din biologie şi chimie, iar pentru ocuparea unui loc la fără taxă, se ia în calcul numai nota obţinută la acest examen.

Admitere MEDICINĂ 2017 rezultate. „Dacă după 1989 interesul absolvenţilor de liceu s-a îndreptat, paradoxal, către alte facultăţi precum cele de studii economice sau drept, îndepărtându-se semnificativ de medicină, în ultimii ani asistăm la o repoziţionare a opţiunilor şi, în ceea ce priveşte admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti , se accentuează un interes crescut. Acest fapt demonstrează încă o dată că şcoala de medicină românească rămâne în registrul competiţiei şi al valorilor academice, atât prin dorinţa tinerilor candidaţi de a accede în universul cercetării ştiinţifice medicale, cât şi prin reputaţia pe care, de-alungul istoriei sale, această Universitate şi-a creat-o şi poziţionându-se pe harta Universităţilor de profil ale lumii” a declarat Ionel Sinescu, rector al UMF „Carol Davila” Bucureşti. 

Admitere MEDICINĂ 2017 rezultate. Dintre candidaţi, 24 sunt premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie. Ei s-au înscris la UMF „Carol Davila”, iar acceptarea acestora în Universitate este posibilă, conform normelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, fără examen de admitere. Totodată, dintre cei 2.996 de candidaţi care vor intra în concurs, miercuri, 26 iulie, 16 au obţinut nota maximă la examenul de bacalaureat. 

 

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2017 CAROL DAVILA. Concursul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2017–2018 pe domenii de studii a avut loc miercuri, 26.07.2017, pentru toate facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2017 CAROL DAVILA. În planul de şcolarizare în instituţii militare de învăţământ din Ministerul Apărării Naţionale, pentru Institutul Medico–Militar, cifra de şcolarizare în anul universitar 2017-2018 este de 30 de locuri repartizate astfel:

• Medicină – 22 locuri la Ministerul Apărării Naționale; – 5 locuri la Ministerul Afacerilor Interne;

• Medicină dentară – 1 loc la Ministerul Apărării Naționale;

• Farmacie – 2 locuri la Ministerul Apărării Naționale. Admiterea pe aceste locuri se va susţine la aceeaşi dată şi în aceleaşi condiţii de concurs ca şi la facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

Înscrierea candidaţilor şi informaţii suplimentare pot fi obţinute de la Institutul Medico – Militar, str. Institutului Medico–Militar, nr. 3–5, sector 1, Bucureşti, tel: 021/319.60.06; fax: 021/319.70.61. IX.

Taxa de studiu stabilită de Senatul UMF „Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2017–2018 este de 9000 lei /an de studiu pentru Medicină, Medicină dentară şi Farmacie şi 6000 lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa de studiu anuală va fi platită în 3 tranşe (prima tranşă – 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2017 CAROL DAVILA. Corectarea lucrărilor

Corectarea lucrărilor/chestionarelor de concurs se realizează imediat după finalizarea probei scrise, în sala de concurs, în prezenţa candidatului şi a unui martor (din rândul candidaţilor care semnează pe chestionar alături de candidat), prin citire computerizată (scanare) sau prin corectură manuală, în cazul imposibilităţii realizării corecturii electronice urmând, ulterior, verificarea tot prin citire computerizată a rezultatelor. În urma reverificărilor, punctajele comunicate în sală pot suferi modificări. Pe durata corectării lucrărilor, candidaţii rămân pe locurile stabilite la intrarea în sală.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2017 CAROL DAVILA. Fiecare întrebare are un singur răspuns corect (materializat prin completarea integrală a căsuţei corespondente) pentru care se acordă un punct. Punctajul maxim al probei de concurs este de 100 puncte pentru facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, 80 puncte pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală şi 60 puncte pentru restul specializărilor din cadrul FMAM. Punctajul obţinut se transformă în note.

Nota minimă de admitere nu poate fi mai mică de 5 (cinci) sau decât un număr minim de puncte echivalent.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2017 CAROL DAVILA. Pentru specializările cu reglementare sectorială şi reglementare generală, criteriul de clasificare este reprezentat de punctajul obţinut la proba scrisă.

În cazul existenţei mai multor candidaţi cu punctaj/notă egală cu cea a ultimului loc finanţat de la buget, criteriile de departajare sunt:

a. punctajul obţinut la disciplina obligatorie (biologie pentru Facultatea de Medicină, Medicină Dentară şi FMAM, respectiv chimie organică pentru Facultatea de Farmacie).

b. media obţinută la examenul de bacalaureat.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2017 CAROL DAVILA. Listele provizorii (generate după admitere, înaintea contestațiilor) cu rezultatele concursului de admitere, verificate şi aprobate de Comisia Centrală de Admitere, se aduc la cunoştinţa celor interesaţi prin afişare pe pagina de internet a universitatii şi la sediile facultăţilor, la loc vizibil, specificându-se ora şi data afişării.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2017 CAROL DAVILA. Lista candidaţilor admişi se afişează în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut și în limita locurilor finanţate de la buget acordate fiecărei facultăţi în parte. Lista candidaţilor respinşi se afişează în ordine alfabetică. Rezultatele concursului de admitere devin definitive (finale) după soluţionarea contestaţiilor. Listele definitive (generate după soluționarea contestațiilor) ce cuprind rezultatele definitive și incontestabile ale concursului de admitere vor fi afişate la avizierele facultăţilor după termenul de contestaţii şi rezolvare a acestora. 

După afișarea rezultatelor definitive (finale), actele candidaţilor respinşi se restituie acestora, la cerere, pe baza cărţii de identitate, în cel mult 48 de ore de la depunerea cererii, fără perceperea vreunei taxe. Actele pot fi restituite şi persoanelor care prezintă împuternicire notarială legalizată.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2017 CAROL DAVILA. Contestaţii

Contestaţiile privind conţinutul întrebărilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de răspunsuri se înregistrează la comisiile de admitere ale facultăţilor şi se depun în termen de 2 ore de la finalizarea probei scrise. După acest termen nu mai este posibilă contestarea conţinutului întrebărilor sau a corectitudinii grilei oficiale de răspunsuri.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2017 CAROL DAVILA. Contestaţiile privind conţinutul întrebărilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de răspuns se analizează de către o comisie de specialişti. Decizia acestei comisii este definitivă. Dacă în urma contestaţiilor privind conţinutul întrebărilor sau corectitudinea grilei oficiale de răspunsuri comisia apreciază că există întrebări care prezintă vicii de formulare, aceste întrebări sunt anulate (hotărârea luată urmând a fi consemnată într-un proces verbal semnat de toţi responsabilii grupurilor de lucru). Anularea întrebărilor duce la anularea punctelor acordate la întrebările respective, pentru toţi candidaţii. În urma analizării contestaţiilor, punctajele comunicate în sali pot suferi modificări.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2017 CAROL DAVILA. Contestaţiile privind rezultatele probelor scrise (punctaj) se înregistrează şi se depun la secretariatele facultăţilor în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor (începând cu ora şi data afişării acestora). Candidaţii pot contesta doar propriile rezultate.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2017 CAROL DAVILA. Lucrările/chestionarele de concurs constituind obiectul contestaţiei privind rezultatele probei scrise (punctaj) se recorectează, prin citire computerizată (rescanare), în prezenţa candidatului care a depus contestaţia iar comunicarea rezultatelor finale se face prin afişare, în termen de 24 de ore de la expirarea termenului de rezolvare a contestaţiilor.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2017 CAROL DAVILA. După expirarea termenului de rezolvare și de răspuns la contestații, decizia comisiei de contestaţii privind rezultatul concursului de admitere este definitivă și nu mai poate fi modificată. Rezultate vor fi publicate și AICI.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2017 CAROL DAVILA. Înmatricularea candidaților

Înmatricularea candidaților declarați admiși în urma concursului de admitere se face prin decizie a rectorului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

După aprobarea înmatriculării, studenții sunt înscriși în Registrul matricol unic (RMU) cu un număr unic valabil pentru întreaga perioadă de școlarizare la specializarea/specializările/programul/programele de studii la care au fost admiși și semnează contractul de școlarizare.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la Decanatele Facultăţilor de Medicină (telefon – 0213180760), Medicină Dentară (telefon – 0784273013), Farmacie (telefon – 0213180750) sau FMAM (telefon – 0213172327).