Rezultate admitere Medicină 2023. Care este ultima medie cu care s-a intrat la UMF Iași

Emoțiile au luat sfârșit pentru absolvenții de liceu care au susținut examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr.T.Popa" din Iaşi. În cursul nopții de duminică spre luni au fost afișate rezultatele examenului de admitere în anul universitar 2023-2024.

24 iul. 2023, 08:53
Rezultate admitere Medicină 2023. Care este ultima medie cu care s-a intrat la UMF Iași
Care este ultima medie cu care s-a intrat la UMF Iași

Care este ultima medie cu care s-a intrat la UMF Iași. La Facultatea de Medicină nota ultimului admis în anul universitar 2023-2024 la studiile finanţate de la buget este 9, iar la taxă 8.30. Asta în timp ce la Facultatea de Medicină Dentară ultima medie la buget este 7, iar la taxă 6.30. Mediile de admitere din acest an Facultatea de Farmacie sunt ceva mai mici. Astfel, ultima notă la buget este 5.20, iar la taxă 7.72. Ultima notă cu care s-a intrat la buget, la Facultatea de Bioinginerie este 8.20, iar la taxă 8.00.

Citește și Rezultate admitere UMF Carol Davila 2023. 15.000 de lei pe an pentru un loc cu taxă GRILE MEDICINĂ 2023

Care este ultima medie cu care s-a intrat la UMF Iași

Totodată, la Facultatea de Asistenţă Medicală Generală s-a intrat la buget cu 8.02, iar la taxă cu 5.14.

Mai mult, la Colegiul de Nutriţie şi dietetică, ultima notă de admitere la buget este 7.40, iar la taxă 5.20, la Colegiul de Asistenţă şi profilaxie stomatologică s-a intrat cu 5, la Colegiul de Tehnică Dentară, cu 7.40 la buget şi 5 la taxă, La Cosmetică medicală şi tehnologia produsului cosmetic ultima notă la buget a fost 5, iar la taxă 6. La Balneo-Kinetofizioterapie ultima notă la buget a fost 5 şi 5.60 la taxă.

Clasamentele pentru fiecare specializare în parte pot fi văzute pe site-ul www.umfiasi.ro, secţiunea admitere.

Anul acesta pentru admiterea la cele 10 specializări ale UMF „Gr.T.Popa” au candidat 2.207 absolvenţi de liceu. Cea mai mare concurenţă a fost la specializările Asistenţă Medicală şi Medicină, iar cea mai mică la Asistenţă de Profilaxie Stomatologică.

Număr record de candidaţi a fost și la admiterea la UMF ”Carol Davila” din Bucureşti – 3.844. La Facultatea de Medicină s-au înscris 2.546 candidaţi.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a organizat, duminică, la Complexul Expoziţional ROMEXPO, examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă pentru ocuparea a 1.625 de locuri scoase la concurs, dintre care 1.245 finanţate de la bugetul de stat şi 380 – cu taxă.

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Viorel Jinga, a precizat, la o conferinţă de presă, că la examen s-au înscris 3.844 de candidaţi, plus 143 de candidaţi la medicină militară, dintre care au lipsit 65 de candidaţi, apreciind că prezenţa este foarte bună.

„Admiterea la Universitatea de Medicină farmacie Carol Davila din Bucureşti este în fiecare an o provocare pentru că prin modul în care selectăm viitorii studenţi asigurăm viitorul medicinei româneşti de mâine. În acest an sunt înscrişi 3.844 de candidaţi, plus 143 de candidaţi la medicină militară. Astăzi au lipsit 65 de candidaţi – 41 la medicină, 14 la stomatologie, opt la FMAM (Facultatea de Moaşe şi Asistenta Medicală) şi doi la farmacie. Deci, considerăm că prezenţa este foarte bună. Probabil că examenul de ieri de la Braşov a făcut ca unii dintre candidaţi, care probabil au ieşit acolo, să nu mai vină astăzi la admitere. Dar, în general, considerăm că prezenţa este foarte bună”, a spus Jinga.

Citește și REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2023. Concurenţă mare la Bucureşti, Iaşi şi Cluj, cum arată GRILELE la UMF Carol Davila