REZULTATE ADMITERE UMF CAROL DAVILA. Vezi listele cu candidaţii ADMIŞI la facultate şi ultimele medii la buget

REZULTATE ADMITERE Facultatea de Medicină Carol Davila. Candidaţii la UMF CAROL DAVILA şi-au aflat de miercuri notele la examenul de admitere, însă abia joi au fost afişate listele cu cei admişi la Universitate, după realizarea clasamentului.

23 iul. 2015, 10:52

REZULTATE FACULTATEA DE MEDICINĂ CAROL DAVILA. La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti s-au adunat de la primele ore câţiva candidaţi care au aşteaptat cu sufletul la gură rezultatele. Candidaţii îşi ştiu notele de miercuri când au dat şi examenul. Acum este foarte importantă ierarhizarea pentru că este mare bătălie. Sunt aproape cinci candidaţi pe un loc, iar locurile sunt limitate.  „La Facultatea de Medicină, cea mai mică medie a fost de 81 de puncte, am avut 21 de olimpici care au intrat cu medie maximă, iar cel mai bun candidat care a susţinut examenul a obţinut 99 de puncte. Cele 130 de locuri disponibile la Medicină dentară au fost ocupate cu punctaje de la 98 la 75 de puncte, candidaţii având teze foarte bune. La Farmacie am avut 140 de locuri şi un olimpic cu 100 de puncte, ultimul punctaj fiind de 74 de puncte, iar în ceea ce priveşte Facultate de asistente medicale şi moaşe, cele 170 de locuri la buget s-au ocupat cu medii bune.”, a declarat Ionel Sinescu, rectorul UMF „Carol Davila”.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a publicat listele cu candidaţii admişi şi respinşi la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară, Facultatea de Farmacie, Facultatea de moase şi asistenţă medicală.

Potrivit b365.ro, la Facultatea de Farmacie, ultima medie de la BUGET este 74. La Medicină Generală, ultima medie de la BUGET este 81. De asemenea, şi la Facultatea de Medicină Dentară s-au afişat listele cu candidaţii admişi. Ultima medie de admitere la Facultatea de Medicină Dentară (BUGET), în 2015, este 75.

Subiecte Admitere Medicină 2015. Ce au primit candidaţii la examenul de admitere de la UMF Carol Davila

LISTA CANDIDAŢILOR ADMIŞI LA MEDICINĂ DENTARĂ, în 2015

Contestatiile privind rezultatele probelor scrise (punctaj) se inregistreaza si se depun la secretariatele facultatilor in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor (incepand cu ora si data afisarii acestora). Candidatii pot contesta doar propriile rezultate, informeaza universitatea.

CITEŞTE ŞI ADMITERE 2014 CLUJ: Peste 16.000 de candidaţi înscrişi la UBB pentru admiterile la facultate şi la masterat

Un număr de 3.802 de candidaţi au fost validaţi la finalul sesiunii de înscriere pentru toate cele patru facultăţi din cadrul UMF „Carol Davila”, la Facultatea de Medicină fiind 4,5 candidaţi pe un loc finanţat de la buget, în timp ce pentru Facultatea de Medicină Dentară sunt 3,9 candidaţi pe un loc la buget.

La Facultatea de Medicină s-au înscris 2.334 de candidaţi, dintre care şi 24 olimpici. La Facultatea de Medicină Dentară s-au înscris 515 candidaţi, pentru Facultatea de Farmacie şi-au depus dosarele 435 elevi de liceu, iar pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală au optat 518 candidaţi.

Peste 2.300 de absolvenţi de liceu s-au înscris anul acesta la Universitatea de Medicină.

În UMF „Carol Davila” București, pentru ciclul de studii universitare de licență, admiterea se organizează pe domenii de licență la următoarele specializări:

a. specializări cu reglementare sectorială în U.E.
– Medicină – 360 credite (durata de studii 6 ani)
– Medicină Dentară – 360 credite (durata de studii 6 ani)
– Farmacie – 300 credite (durata de studii 5 ani
– Moașe și Asistență Medicală – 240 credite (durata de studii 4 ani)

b. specializări cu reglementare generală în U.E. – 180 credite (durata de studii 3 ani)
– Balneofiziokinetoterapie şi recuperare
– Laborator clinic
– Radiologie și Imagistică
– Tehnică Dentară
– Asistență Dentară
– Asistență de Farmacie

Repartizarea locurilor pe cele 4 Facultăţi ale UMF „Carol Davila”, conform aprobării Senatului U.M.F. „Carol Davila”, este următoarea:

Specializarea

Durata de studiu/ nr. credite

Nr. locuri finanţate de la buget

din care nr. locuri pentru rromi

Nr. locuri pt. etnici români din R.Moldova

Nr. locuri cu taxă

Medicină

6 ani/360 credite

510

2

1

200

Medicină dentară

6 ani/360 credite

130

2

1

125

Farmacie

5 ani/300 credite

140

2

1

100

FMAM- Asistenţă medicală generală/Moaşe

4 ani/240 credite

110

2

1

45

FMAM – Alte specializări

3 ani/180 credite

60

 

 

Total

950

8

4

470