REZULTATE ALEGERI GRECIA: Putin îl felicită pe Tsipras pentru victorie

Președintele rus Vladimir Putin l-a felicitat luni pe liderul partidului de stânga Syriza, Alexis Tsipras, adversar al politicilor de austeritate duse de Uniunea Europeană (UE), pentru victoria sa în alegerile legislative din Grecia, anunță un comunicat al Kremlinului, potrivit AFP, citată de Agerpres. 

26 ian. 2015, 11:07
REZULTATE ALEGERI GRECIA: Putin îl felicită pe Tsipras pentru victorie

Vladimir Putin l-a felicitat pe Alexis Tsipras pentru victoria partidului său. „Șeful statului rus a exprimat certitudinea că Rusia și Grecia vor continua să-și consolideze cooperarea în mod tradițional constructivă în toate domeniile și vor putea coopera în mod eficient pentru a soluționa problemele actuale din Europa și din lume”, precizează președinția rusă.

De asemenea, Vladimir Putin i-a urat lui Tsipras „succes în noile sale responsabilități”, subliniind că victoria partidului său intervine într-un moment „nu foarte ușor” pentru Grecia.

Citeşte şi ALEGERI PARLAMENTARE în GRECIA: Syriza face COALIŢIE cu Grecii Independenţi

Grecii i-au acordat duminică o victorie clară partidului Syriza, pentru „a scrie Istoria” și a „a lăsa austeritatea în urma lor”, potrivit declarațiilor lui Tsipras, primul lider european ales ca urmare a respingerii explicite a politicilor de austeritate impuse de UE membrilor săi.