REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016: Este oficial, vom avea turul al doilea

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016: În două localităţi din judeţele Buzău şi Timiş se va organiza al doilea tur de scrutin pentru desemnarea primarului, după ce duminică a fost balotaj. 

06 iun. 2016, 12:41
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016: Este oficial, vom avea turul al doilea
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016: Astfel, al doilea tur se va organiza în localitatea Vâlcelele din judeţul Buzău şi în comuna Şag, din judeţul Timiş, au declarat luni reprezentanţi ai Birourilor Electorale Judeţene. 
În localitatea Vâlcelele din judeţul Buzău se va organiza turul doi al alegerilor locale peste două săptămâni, a confirmat pentru AGERPRES locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral Judeţean, Filofteia Muşetescu. 

Candidatul UNPR la primăria din Vâlcelele, Liviu Bărăgan, a obţinut acelaşi număr de voturi cu cel al PSD, Dumitru Spiţă – 394. 

Şi în comuna Şag din judeţul Timiş s-a înregistrat balotaj, atât candidatul PSD la primărie, Flavius Roşu, cât şi cel al PNL, Daniel Precup, obţinând câte 387 de voturi, potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean Timiş. 

Potrivit legii alegerilor locale, în caz de balotaj se va organiza un nou tur de scrutin la două săptămâni de la primul, la care vor participa doar candidaţii aflaţi în această situaţie. 

Judetele Timis si Teleorman, spectacol la alegeri

In judetul Timis s-au intamplat multe lucruri inedite in asa-zisa duminica a Orbului. In comuna Crivobara, de pilda, s-a inregistrat o prezenta la vot de peste 200%. Explicatiile autoritatilor sunt uluitoare: foarte multi timisoreni au viza de flotant in satul cu 79 de locuitori si au preferat sa voteze acolo, unde au case de vacanta, in detrimentul municipiului Timisoara.

Pe de alta parte, in judetul Teleorman, foarte multi cetateni au ‘orbit’ brusc ori au spus ca sufera de diferite boli pentru a merge cate doi ori chiar cate patru in cabina de vot. Este vorba despre localitatile Mavrodin si Nenciulesti, doua sate unde s-a inregistrat o prezenta record la vot.