Rezultate alegeri locale 2020. PNL cere renumărarea voturilor în Vaslui şi Focşani

Voturile pentru Consiliul Județean Vaslui și pentru Primăria Focșani ar putea fi renumărate. PNL a depus cereri în acest sens la birourile electorale locale.

29 sept. 2020, 05:47
Rezultate alegeri locale 2020. PNL cere renumărarea voturilor în Vaslui şi Focşani

„Mitică Buzatu are zilele numărate. A fost la milimetru această victorie pe care noi o reclamăm. Credem că în Vaslui, candidatul nostru a câștigat Consiliul Județean și am cerut renumărarea voturilor. În județul Vrancea, la Focșani, la municipiu avem o contestație depusă, pentru că și acolo credem că Ion Ștefan, candidatul nostru, a câștigat primăria municipiului Focșani”, a spus Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL.

REZULTATE BEC. E OFICIAL! Cine sunt primarii sectoarelor din Capitală. Cifre spectaculoase 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că victoria în alegerile locale este o victorie majoră a dreptei româneşti, PSD trece în opoziţie, iar pentru PNL este un scor istoric, în timp ce pentru USR PLUS este un scor foarte bun. Şeful statului a precizat că mai este doar un pas, reprezentat de alegerile legislative din decembrie, când din Parlament va putea fi eliminată majoritatea toxică care l-a acaparat. El a încurajat partidele democratice să continue dialogul şi a adăugat că ceea ce a văzut pe parcursul zilei de duminică în majoritatea secţiilor de votare a reprezentat o mobilizare exemplară, felicitând autorităţile implicate.