Rezultate alegeri parlamentare 2020 Sălaj. Cine se impune în fieful lui Cioloş?

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie 2020. Biroul Electoral Central (BEC) a publicat listele cu candidații, atât pentru Senat cât și pentru Camera Deputaților. În județul Sălaj vor fi desemnați doi senatori și patru deputați.

05 dec. 2020, 12:14
Rezultate alegeri parlamentare 2020 Sălaj. Cine se impune în fieful lui Cioloş?

Rezultate alegeri parlamentare 2020 Sălaj.

Pe 6 decembrie, cetățenii cu drept de vot din județul Sălaj își aleg reprezentanții în Parlamentul României pentru următorii patru ani. Iată care sunt candidații la Senat și Camera Deputaților din județul Sălaj la Alegerile Parlamentare 2020.

Liderul PLUS, Dacian Cioloş,  născut în Sălaj, preşedinte al Grupului Renew din Parlamentul European, a afirmat, joi, că guvernele şi politicienii care pun în pericol independenţa justiţiei şi care nu respectă valorile europene nu vor mai avea acces la banii europeni.

Rezultate alegeri parlamentare 2020 AICI

Totul despre alegeri parlamentare 2020, pe romaniatv.net

Rezultate alegeri parlamentare 2020 Sălaj. Numărul de mandate din fiecare județ este decis în funcție de populație, conform legii alegerilor parlamentare. Astfel, un deputat reprezintă 73.000 de locuitori, iar un senator 168.000 de locuitori.

Rezultate alegeri parlamentare 2020 Sălaj. Iată candidații propuși pentru alegerile parlamentare desfășurate în Sălaj

PNL Senat

Bogdan IleaVenise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Nicu Cherecheș

Dana Crișan

Camera Deputaților

Lucian Bode

Vasile Bulgărean

Maria Lipo

Gheorghe Iepure

Edwin Deak

PSD

Senat

Gheorghe Pop

Călin Fort

Dorel Man

 

Camera Deputaților

Florian Neaga

Sergiu Panie

Ioan Cheleși

Dorin Gorgsn

Valentina Souca

 

USR PLUS 

Senat

Cosmin Viașu

Virgil Bob

Camera Deputaților

Alin Prunean

Cristina Cozma

Ștefan Bota

Adrian Nistor

 

PMP

Senat

Vasile Lungu

Camera Deputaților

Dumitru Cordoș

Pro România 

Senat

Valeriu Crișan

Camera Deputaților

Vasile Ștefănescu

 

UDMR 

Senat

Kovacs Irina

Camera Deputaților

Seres Denes

Bogya Annamaria

Partidul Ecologist Român
Senat

Veronica Elena Stanca

Marius Sorin Vereș

Simona Imre

Gabriel Dorin Moș

 

Camera Deputaților

Constantin Gabriel Ureche

Olimpia Alexandra Fizeșan

Andrei Marius Longodor

Marius Călin Ciaca

Marius Mialău

Gligore Daniel Mocan

Alegătorii care au nevoie de informaţii sau sprijin cu privire la procedurile de votare în cele două zile ale alegerilor din ţară şi străinătate pot apela la centrul de asistenţă electorală organizat de Expert Forum, iar cetăţenii pot sesiza nereguli din ziua votului pe platforma www.votcorect.ro.

Conform unui comunicat al Expert Forum transmis vineri AGERPRES, pentru asistenţă electorală vor fi disponibile numerele de telefon: 0800 080 200 (gratuit, pentru România) şi +40212 039 020 (tarif normal, pentru străinătate).

Acest serviciu va funcţiona în 5 decembrie, orele 07,00 – 21,00, şi în 6 decembrie, orele 06,00 – 22,00, timp în care jurişti şi experţi electorali vor răspunde întrebărilor cetăţenilor.

De asemenea, platforma www.votcorect.ro oferă răspunsuri la întrebările cele mai frecvente legate de votare: proceduri, reguli de siguranţă sanitară, paşii votării sau sesizarea birourilor electorale, în cazul unor nereguli, precum şi informaţii privind procedura de votare pentru persoanele carantinate şi izolate, care pot solicita urna specială, precizează sursa citată

Totodată, platforma include un formular prin care orice cetăţean poate sesiza nereguli din ziua votului.

Organizaţiile membre ale campaniei FiecareVot vor monitoriza cele două zile ale votării în ţară şi străinătate cu peste 250 de observatori acreditaţi, fiind acoperite secţii de votare din Spania, Italia, Canada, Franţa, Belgia, Germania, Elveţia sau Marea Britanie, mai anunţă Expert Forum.

Totodată, observatorii vor fi prezenţi în secţiile de votare pe toată durata celor două zile pentru a asigura corectitudinea desfăşurării alegerilor parlamentare, dar şi pentru a colecta date care vor contribui la elaborarea unor recomandări pentru îmbunătăţirea procesului electoral. Monitorizarea procesului electoral se va realiza cu ajutorul aplicaţiei Monitorizare Vot, dezvoltată de Code for Romania.

Serviciul de asistenţă electorală este asigurat pentru alegerile parlamentare din 2020 în cadrul proiectului „Observatori pentru alegeri parlamentare corecte şi transparente”, derulat de Asociaţia Expert Forum, în parteneriat cu Centrul pentru Resurse Civice, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a monitoriza procesul de modificare a legislaţiei electorale şi de a asigura intervenţia în regim de urgenţă prin instrumente legale şi reacţii publice, mai precizează sursa citată.