REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2019 DIASPORA. Ţara unde Klaus Iohannis a zdrobit-o pe Viorica Dăncilă

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Până la această oră au votat la secţiile din străinătate 566.492 de români, la multe dintre ele votul încheindu-se de câteva ore. 

24 nov. 2019, 11:50
REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2019 DIASPORA. Ţara unde Klaus Iohannis a zdrobit-o pe Viorica Dăncilă

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Numărătoarea paralelă USR- PLUS relevă că, la secţia de votare din Auckland (Noua Zeelandă), unde votul pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale s-a încheiat deja. Klaus Iohannis a obţinut 185 de voturi, iar Viorica Dăncilă 20. 

„Primele rezultate numărătoare paralelă USR-PLUS. Auckland, Noua Zeelandă: Iohannis 185 voturi, Dăncilă 20 voturi. Sidney, Australia: Iohannis 335 voturi, Dăncilă 25 voturi”, scrie parlamentarul USR Cătălin Drulă pe Facebook.

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE 2019. Avem cifrele de la ora 13.00. Rezultat bombă, votul de seară decide preşedintele 

El precizează că procesul-verbal de consemnare a rezultatelor votului are caracter de document public şi că nu se supune vreunui fel de normă legală de confidenţialitate sau secret.

”Informaţiile de mai sus sunt publice”, subliniază Drulă. Votarea în străinătate a început în noaptea de joi spre vineri, în Noua Zeelandă şi Australia, şi se va încheia, luni, la ora 7.00, odată cu închiderea secţiilor de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii.

Principalele agenţii de presă şi publicaţii internaţionale relatează duminică despre cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România și despre cei doi candidați pentru funcția de președinte. „Românii sunt așteptați la urne duminică pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Rezultatul probabil este realegerea actualului președinte, Klaus Iohannis, care a promis să repornească reformele în domeniul justiției, încetinite de Guvernele social-democrate succesive. Cu toate că nu au fost realizate sondaje de opinie în ultima perioadă, Klaus Iohannis pare favorit să o învingă cu o majoritate confortabilă pe Viorica Dăncilă, fost premier PSD al țării”, notează agenția de presă Reuters, citată de Mediafax.

„Actualul președinte al României, Klaus Iohannis, pare că va fi reales în urma celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale de duminică, ceea ce ar confirma traiectoria pro-europeană a acestei țări est-europene. La 30 de ani de la căderea comunismului, fostul profesor de fizică Iohannis, de centru-dreapta, candidează împotriva liderului PSD și fost premier, Viorica Dăncilă”, titrează France 24.

„Președintele pro-european al României, Klaus Iohannis, pare că va fi reales în cadrul turului secund al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, scrutin care opune un fost profesor și un candidat de stânga care a ocupat funcția de premier până luna trecută, când frustrarea în creștere față de corupție și alte probleme au dus la căderea Guvernului său”, scriu jurnaliștii de la Radio Europa Liberă.