REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE. Klaus Iohannis: Nu voi negocia cu niciun politician pentru turul doi

Candidatul ACL la Președinție, Klaus Iohannis, a declarat luni că nu va negocia cu niciun politician pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, punctând că își dorește votul tuturor românilor, potrivit Agerpres.

03 nov. 2014, 17:31
REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE. Klaus Iohannis: Nu voi negocia cu niciun politician pentru turul doi

„Nu voi negocia cu niciun politician, însă, ca să fie foarte clar, eu îmi doresc votul românilor, îmi doresc votul tuturor românilor care cred că eu pot să fac diferența în politica românească. Îi invit, îi rog să fie alături de mine, dar eu îmi doresc votul lor direct, vreau să am o relație directă cu alegătorul, nu prin intermediul unor politicieni. În consecință, nu voi negocia cu candidații care au ieșit din cursă. (…) Dacă mă vor căuta, probabil că mă vor căuta ca să-mi ofere sprijin. Orice cetățean este binevenit să-mi ofere sprijin, dar nu negociem”, a spus Iohannis, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă apelul său îi vizează și pe Monica Macovei, Elena Udrea, Călin Popescu-Tăriceanu, Teodor Meleșcanu, el a răspuns că se adresează tuturor alegătorilor care vor să fie pe dreapta și vor să-l sprijine.

„Apelul meu este la fel de valabil și pentru Crin Antonescu și pentru alții. Cine crede că putem să schimbăm lucrurile împreună, dacă dorește, să iasă în față și să o spună”, a adăugat Iohannis.

El a spus că nu face un apel față în față la Antonescu, deoarece nu reușește, adăugând că „poate se găsește o metodă informatică” în acest sens și s-a arătat încrezător că fostul președinte al PNL va răspunde apelului său.

De asemenea, Iohannis a făcut apel la electoratul lui Victor Ponta și la cel maghiar să-l voteze.

„Am un mesaj și pentru alegătorii lui Victor Ponta: nu o să negociez cu Victor Ponta, dar îi invit și pe alegătorii lui Victor Ponta care vor schimbarea să vină alături de mine”, a afirmat candidatul ACL, adăugând că invită și comunitatea maghiară să-l voteze.