REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE. New York Times: Victor Ponta, favoritul alegerilor prezidențiale de duminică

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Victor Ponta este numit de către prestigioasa publicație americană New York Times "favoritul alegerilor prezidențiale de duminică", în contextul în care peste 50% dintre votanții români sunt așteptați pe 2 noiembrie la urne, în primul scrutin al cursei pentru Cotroceni.

01 nov. 2014, 09:13
REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE. New York Times: Victor Ponta, favoritul alegerilor prezidențiale de duminică

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Victor Ponta, premier și candidat la prezidențiale, avea 17 ani atunci când Ceaușescu a pierdut puterea, așadar nu avea nicio legătură cu regimul comunist de la acea vreme. Ponta a descris recent alegerile de duminică drept «finalul unei perioade speciale din viața țării noastre, finalul tranziției de la comunism la o democrație clară și consolidată»”, a mai scris publicația newyorkeză.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Și agențiile internaționale de știri Reuters, AFP și Bloomberg îl consideră pe Victor Ponta favoritul acestor alegeri, spunând despre candidatul-premier că va face un prim pas duminică spre funcția de șef al statului, cu un avans semnificativ în fața contracandidaților.

„Prim-ministrul român Victor Ponta urmează să facă primul pas către Președinție. (…) Conform sondajelor, social-democratul Ponta, 42, are un avantaj chiar și de 13 procente în fața liderului Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis, intrând în prima etapă a votului prezidențial de pe 2 noiembrie”, scrie Bloomberg într-un articol de vineri.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE. Acest mesaj este reluat și de AFP și Reuters, care precizează că „românii îl vor muta pe premierul Victor Ponta în funcția prezidențială în cadrul alegerilor care încep duminică”, adăugând că Ponta este „sprijinit de un partid care funcționează foarte bine” și conduce în sondajele de opinie.

„Ponta va obține cel mai probabil 43% din voturi, comparativ cu 30% pentru Iohannis, arată un sondaj din 23 octombrie, realizat de companie IRES”, scrie agenția de presă Bloomberg.