REZULTATE ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Dragnea: PNL a fost TAXAT pentru greşeala de a ieşi din USL VIDEO

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat la pas ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014, potrivit rezultatelor EXIT-POLL furnizate de CSCI şi de alte case de sondaj. VEZI LIVE TOATE REACŢIILE. Faptul că PNL a obţinut doar 14%, mult sub pragul stabilit de preşedintele Crin Antonescu, de 20%, este, potrivit lui Liviu Dragnea, preţul plătit de liberali pentru ieşirea din USL.

25 mai 2014, 18:31
REZULTATE ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Dragnea: PNL a fost TAXAT pentru greşeala de a ieşi din USL VIDEO

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Potrivit unui EXIT-POLL CSCI, Alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014.

Potrivit datelor EXIT-POLL-ului, prezentat duminică, la ora 21.00, de România TV, Alianţa a obţinut 43% din opţiunile de vot ale românilor, fiind urmată de PNL, cu 14%, şi PDL, cu 12%.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a comentat rezultatele exit-poll-ului publicate la ora 21.00, apreciind că PNL a plătit preţul ieşirii din USL prin faptul că nu a atins nici măcar 15%.

„Acesta este aprecierea a doi ani de guvernare şi rezultatul unei campanii bune. 43% e un scor bun. E rău pentru PNL, arată greşeala că au plecat din USL, cetăţenii i-au taxat”, a spus Liviu Dragnea.

„Este un rezultat, cel puţin din exit-poll-uri, bun. Este cel mai mare scor pe care l-a avut PSD pânî acum şi ne mulţumeşte. Este rodul muncii tuturor celor trei partide, este rezultatul guvernării din ultimii doi ani, al unei campanii decente şi echilibrate”, a comentat Liviu Dragnea, la România TV.

Liviu Dragnea a reclamat şi existenţa unor fraude electorale, în special în judeţul Ilfov. „O fraudă majoră a fost la Ilfov, acolo peste 15.000 de persoane au votat pe liste suplimentare. S-a votat din toate judeţele din jur, ceea ce nu e în regulă. Am sesizat autobuze, microbuze, am sunat la 112, la poliţie, la Biroul Electoral Judeţean. Metoda (autobuzul, n.r.), de care vorbeşte doamna Udrea… poate e metoda dumnealor”, a precizat Dragnea.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Întrebat dacă USL se va reface după aceste alegeri europarlamentare, Liviu Dragnea a răspuns: „USL funcţionează în teritoriu. Nu ştim ce se va întâmpla mâine (luni, n.r.) în PNL. Noi ne dorim ce am spus mereu. USL trăieşte în mai multe judeţe din ţară”.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Referitor la posibiltatea ca scorul obşţinut la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014 să-l oblige pe Victor Ponta să candideze la alegerile prezidenţiale 2014, Liviu Dragnea a spus: „Nu-l obligă nimic pe dl. Ponta să candideze la preşedinţie, dar sigur scorul va cântări mult în decizia pe care domnul Ponta o va lua”.

„Sigur după aceste rezultate vor avea loc mişcări pe scena politică. PNL spera să aibă peste 20%, PMP dorea cel puţin 10%, la PDL sunt de asemenea supărări şi probabil vor avea loc mişcări, dar asta nu este treaba noastră”, a completat Liviu Dragnea.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. EXIT-POLL. După Alianţa PSD-UNPR-PC, PNL şi PDL, PMP a ocupat locul patru în preferinţele electoratului, trecând fără emoţii pragul electoral, cu 7% din voturi.

Potrivit EXIT-POLL-ului CSCI, UDMR  a fost votat de 6% dintre români, iar Mircea Diaconu a obţinut 4% din voturi.