REZULTATE BAC 2014: A luat 9.95 la BAC 2014, dar refuză să dea la facultate

Naomi, originară din Jurilovca, Constanţa, a luat una dintre cele mai mari medii la Bac 2014. Cu toate acestea, ea declară: "Deşi poate părea surprinzător, nu dau la facultate".

10 iul. 2014, 14:40
REZULTATE BAC 2014: A luat 9.95 la BAC 2014, dar refuză să dea la facultate

REZULTATE BAC 2014: Sunt cei mai buni din Constanţa, au obţinut note foarte mari la examenul de bacalaureat, reuşind să promoveze cu medii excepţionale. Vorbim despre Andreea Mihaela Năiţă, absolventă a Liceului Teoretic Ovidius, de Paul Emilian Sterpu – Liceul Teoretic Traian, şi de Naomi Ţarălungă – Liceul Teoretic George Călinescu, cei clasaţi pe primele trei locuri în judeţ, toţi cu media 9,95, urmaţi fiind de Isabela Dumitru, de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, care a promovat cu media 9,90 şi de Daniela Staicu, din cadrul aceluiaşi colegiu, care a obţinut aceeaşi medie de 9.90 la bacalaureat, scrie Replica de Constanţa.

EDU.RO: REZULTATE BAC 2014 după contestatii. Cum s-au modificat REZULTATELE BACALAUREAT 2014

Şi Naomi Ţarălungă, de la Liceul Teoretic George Călinescu, se află printre cei trei elevi care au obţinut cele mai mare note din judeţ (9,95). Contrar aşteptărilor noastre, aceasta spune că nu va studia mai departe. Nu va da la facultate pentru că este de părere că diploma de licenţă nu-i va aduce nici un beneficiu. Vrea să se facă traducător. „Deşi poate părea surprinzător, nu dau la facultate pentru că a investi într-o diplomă de licenţă, necesită timp, energie, şi resurse, pentru ca, în final, această diplomă să nu fie apreciată. Am ales să profesez în domeniul traducerilor. Am nevoie doar de o autorizaţie pe care o voi obţine prin susţinerea unui examen la Bucureşti. Sunt mult prea dezamăgită de această societate, astfel încât să-mi pierd aceşti ani frumoşi într-o universitate. Îmi doresc foarte mult să devin profesoară de engleză. Ca suplinitor, pot preda fără facultate”, a dezvăluit Naomi Ţarălungă.

Trebuie precizat faptul că absolventa a depus eforturi foarte mari, pe parcursul celor patru ani de liceu, pentru a studia şi pentru a promova cu această medie. Ea locuieşte în Jurilovca, judeţul Tulcea, şi a stat în Constanţa cu chirie. Cetăţile din zona în care locuieşte au făcut-o să iubească istoria, materia pentru care a optat şi la bacalaureat şi a luat nota maximă. Stăpână pe sine, Naomi era convinsă că va obţine aceste note şi că se va afla printre primii. Mă aşteptam să iau o notă mare, deoarece nu erau materii imposibil de învăţat. M-am pregătit pentru ele pe parcurs, mergând la olimpiade, la istorie şi logică. Îmi plac foarte mult aceste materii, sunt pasiunea mea, în special istoria. Cred că a pornit de la faptul că, în zona în care locuiesc, sunt foarte multe cetăţi, a conchis ea. Deşi se spune că, în mediul rural, elevii sunt mai puţin pregătiţi, ei bine, Ana Maria Constantinescu sparge regula. Ea a promovat examenul de bacalaureat cu media 9,90. Este absolventă a Liceului Tehnologic Topraisar. Ea a obţinut la Limba şi Literatura Română nota 9,70, la Matematică şi la Biologie vegetală şi animală a obţinut nota 10.