REZULTATE BAC 2018 Călăraşi. Iată ce note au luat elevii din Călăraşi care au dac BAC-ul. Rata de promovare este de sub 50 la sută

REZULTATE BAC 2018 Călăraşi. Examenul de Bacalaureat 2018 a ajuns la final. Elevii claselor a XII-a au terminat examenele, iar acum au aflat notele.

04 iul. 2018, 07:41
REZULTATE BAC 2018 Călăraşi. Iată ce note au luat elevii din Călăraşi care au dac BAC-ul. Rata de promovare este de sub 50 la sută

REZULTATE BAC 2018 Călăraşi. Examenul de bacalaureat, sesiunea iulie 2018, s-a încheiat joi cu ultima probă scrisă, cea la alegere, în care elevii au putut opta pentru una din următoarele discipline pentru BAC: Chimie, Fizică, Logică, Sociologie, Psihologie, Economie şi Filosofie.

Afişarea primelor rezultate la Bacalaureat 2018, pentru probele scrise, s-au făcut pe 4 iulie. În aceeaşi zi, candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute au putut depune contestaţii (orele 12:00 – 16:00). VEZI AICI REZULTATE REZULTATE BAC 2018 Călăraşi, potrivit EDU.RO

Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce rezultatele finale la Bac 2018 este sunt anunţate pe 9 iulie.

Rata de promovare a examenului de bacalaureat în judeşul Călăraşi, înainte de contestaţii, este de 49,4 la sută, doi dintre candidaţi reuşind să obţină media maximă.

Conform rezutatelor publicate de Ministerul Educaţiei, din totalul de 1588 de candidaţi înscrişi în aceatsă sesiune la examenul de bacalaureat în judeţul Călăraşi doar 771 au reuşit să obţină medii peste 6.

Astfel, rata de promovare înainte de contestaţii este de 49,4 la sută.

Doi dintre candidaţi au reuşit să obţină media maximă, fiind vprba despre absolvenţi ai unor lice teoretice din municipiul Călăraşi, respectiv Olteniţa.

La nivelul judeţului zeci de candidaţi care s-au înscris la examenul de bacalaureat nu s-au prezentat, iar trei dintre candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă.

La liceul Tehnologic „Duiliu Zamfirescu” din Dragalina doar un candidat a reuşit să ia bacalaureatul cu media 6,66. Tot un candidat a reuşit să ia examenul şi la Liceul Tehnlogic „Ion Ghica” din Olteniţa.

viewscnt

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 are următoarea structură:

  • 10 – 13 iulie: înscrierea candidaților
  • 27 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe
  • 20 august: limba si literatura română – proba Ea) – proba scrisă
  • 21 august: limba si literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă
  • 22 august: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă
  • 23 august: proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă
  • 24 – 27 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 29-30 august: evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 30-31 august: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională -proba C
  • 1 septembrie: afișarea primelor rezultate (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)
  • 2 – 5 septembrie: rezolvarea contestațiilor
  • 6 septembrie: afișarea rezultatelor finale

Absolvenţii de liceu care nu au fost admişi la Bacalaureat două sesiuni la rând şi care vor să încerce şi a treia oară să promoveze examenul sunt nevoiţi să plătească o taxă de înscriere.