REZULTATE BAC 2018 EDU.RO: A luat 10 pe linie la Bacalaureat. Mesaj pentru mama ei, plecată de 13 ani la muncă în străinătate

Publicat: Vineri, 06 Iulie 2018 20:35 // Actualizat: Vineri, 06 Iulie 2018 20:35 // Sursa: romaniatv.net

Au trecut două zile de la afișarea rezultatelor de la Bacalaureat 2018, iar detalii despre tinerii de zece continuă să apară. Un model pentru ceilalți este, de asemenea, Teona Alexandra Țehaniuc, o adolescentă care a reușit să ia zece pe linie la BAC, în timp ce mama ei muncea în Italia, de mai bine de 13 ani. 

 

REZULTATE BAC 2018 EDU.RO: Conștientă că mama ei a plecat departe ca să-i ofere un trai mai bun, ea s-a ambiționat să obțină cele mai bune rezultate la examenul maturității și a reușit. Acum, tot ce-și dorește e să devină medic. Vrea, însă, să studieze în străinătate, dar să se întoarcă acasă apoi.  

Teona Alexandra Ţehaniuc este singura elevă din județul Iaşi care a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat. Fata este şefă de promoţie la Colegiul Tehnic „Unirea” din Paşcani și a reusit sa ia nota maximă la toate cele trei probe scrise pe care le-a susținut, Limba si Literatura Română, Matematică și Anatomie. În timpul liceului a locuit doar cu bunica sa.

"Am stat cu bunica, mama a venit acasă, dar era mai mult plecată în Italia. Distanţa faţă de mama nu am simţit-o aşa de puternic, pentru că, acum, cu toată tehnologia asta putem să ne vedem şi să vorbim în fiecare zi. Mama nu se aştepta la rezultatul meu, a rămas foarte surprinsă, fiindcă ştia că nu am învăţat foarte mult pentru Bac şi m-am axat foarte mult pe admitere. Nu m-a crezut. A trebuit să verifice listele de vreo trei ori”, a povestit Teona, citată de rotalianul.ro

"În urmă cu 13 ani, mama mea și-a luat inima în dinți și a pornit singură spre necunoscut, singurul ei scop fiind acela de a-mi oferi mie un trai mai bun. Ei i se datorează tot ceea ce sunt astăzi și nu pot decât să-i fiu recunoscătoare pentru toate sacrificiile pe care le-a făcut pentru mine. Deși uneori uităm să o spunem cu voce tare, de fiecare dată când ne gândim la cea care ne-a adus pe lume ne vin în minte aceleași cuvinte: TE IUBESC, MAMA!” scria fata pe blogul ei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 5 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H