REZULTATE BAC 2019. Elev care a picat de cinci ori: "Părinţii îmi cumpără un Mustang dacă iau Bacalaureatul"

Publicat: Sâmbătă, 24 August 2019 15:30 // Actualizat: Sâmbătă, 24 August 2019 15:30 // Sursa: romaniatv.net

Un bolid de zeci de mii de euro, în schimbul promovării examenului de bacalaureat. Este trocul propus de unii părinți, disperați să își vadă odraslele cu o diplomă. Absolvenții de liceu care au dat vineri BAC-ul au susținut proba obligatorie a profilului: Matematică sau Istorie, după caz.

 

Rezultate bac 2019. Elevii de clasa a 12-a care nu au promovat examenul maturității din prima au, săptămâna această, o nouă șansă să promoveze și să viseze, poate, la o facultate.

După ce, miercuri, candidații au susținut proba la Limba română, testarea a continuă vineri la proba obligatorie a profilului.

Cei de la profil Umanist dau proba scrisă la Istorie, în timp ce elevii de la profil Real susțin examenul la Matematică - specializările mate-info, științe ale naturii, profilul pedagogic și filiera tehnologică.

Peste 43.500 de candidați s-au înscris în această sesiune. Dintre aceștia, peste 28.700 de candidați au încercat să susțină examenul și în 2018. Alți peste 14.800 sunt din promoțiile anterioare. Examenul se consideră a fi promovat în momentul în care un absolvent de liceu îndeplinește următoarele condiții: trebuie să susțină toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, pe cele scrise și să obțină media 6 la testările scrise.

Discuții elevi- jurnalist Digi24:

-A câta oară dai bacul?

-A șasea oară.

-Cum așa?

-N-am învățat, m-am dus la caterincă. Acum m-au motivat părinții, mi-au zis că îmi iau un Mustang dacă îl iau.

-Ce opțiuni ai fi avut dacă ai fi continuat așa, fără bac?

- Să lucrez la firma lui tata. Dar nu vreau. E prea comod. E o firmă de geamuri termopane.

Primele rezultate se vor afișa pe 3 septembrie, zi în care pot fi depuse și contestațiile, între orele 12:00 și 16:00. Până pe 7 septembrie absolvenții vor sta cu sufletul la gură, este ziua în care se vor fi afișate rezultatele finale.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 aug 00:46
Răspunde | Votează email 0 email
RaduD
Si de ce ii promovati pe idiotii astia in presa?
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H