REZULTATE BACALAUREAT 2016: Liceu cu un singur promovat la BAC 2016 în Arad

An de an, câteva licee din Arad se remarcă prin rezultatele slabe pe care le obțin absolvenții la examenul de bacalaureat. Două licee din judeţul Arad nu au niciun candidat promovat la examenul de bacalaureat, iar alte câteva licee au rezultate foarte slabe, cu unu sau câţiva absolvenţi cu medii peste 6.00, în timp ce în judeţ niciun candidat nu a reuşit să obţină media zece.  

12 iul. 2016, 11:24
REZULTATE BACALAUREAT 2016: Liceu cu un singur promovat la BAC 2016 în Arad

REZULTATE BACALAUREAT 2016 ARAD. Conform rezultatelor publicate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) înainte de contestații, la două licee din Arad niciun candidat nu a promovat. Este vorba de Liceul Special ”Sfânta Maria”, unde au existat șase candidați, și Liceul Tehnologic UCECOM ”Spiru Haret”, unde au existat patru candidați.

La alte câteva licee, numărul candidaților declarați reușiți este foarte mic. Astfel, la Liceul Tehnologic ”Vasile Juncu” Miniș, din 23 de candidați, doar unul a promovat, cu media 6,81.

Și la Liceul Tehnologic ”Sava Brancovici” Ineu, din 15 candidați, doar unul a promovat, cu media 6,46. 

La Colegiul Particular ”Vasile Goldiș” Arad, din 32 de candidați, șase au promovat, iar la Liceul Teoretic Cermei, din 31 de absolvenți care au susținut examenul, doar trei au fost declarați reușiți.

Alte exemple sunt Liceul Tehnologic ”Moga Voievod” Hălmagiu, cu trei absolvenți reușiți din 18 care au susținut bacalaureatul și Liceul Tehnologic de Transporturi Auto ”Henri Coandă” Arad, cu patru reușiți din 15 candidați.

În județ nu a fost înregistrată nicio medie de zece. Cea mai mare medie a obținut-o o absolventă de la Liceul Teologic Baptist ”Alexa Popovici” Arad, respectiv Ana Maria Perea – 9,95. În clasament, tânăra este urmată de patru absolvenți cu media 9,93: Oriana Vanesa ArsenovAlexandru Foitoș și Raluca Ștefana Moș – Colegiul Național ”Moise Nicoară” Arad și Claudia Andreea Varga – Colegiul Național ”Elena Ghiba Birta”.

Promovabilitatea la bacalaureat înainte de contestaţii este de 60,21 la sută în Arad, potrivit ISJ, mai mare decât în anii precedenți. În 2014, a fost de 50,66%, iar anul trecut a fost de 59,88%.


loading...