REZULTATE BACALAUREAT 2018. Elevii din Teleorman au aflat ce note au luat la examenul de maturitate: nici o medie de 10

REZULTATE BACALAUREAT 2018. Elevii din Teleorman au aflat rezulatele de la bacalaureat. Mai puţin de jumătate dintre candidaţii înscrişi în această sesiune în Teleorman au reuit să ia examenul de bacalaureat şi niciunul dintre aceştia nu a obţinut media maximă.

03 iul. 2018, 12:00
REZULTATE BACALAUREAT 2018. Elevii din Teleorman au aflat ce note au luat la examenul de maturitate: nici o medie de 10

La mai multe licee niciun candidat nu a reuşit să obţină media de trecere.

Conform datelor publicate de Ministerul Educaţiei, rata de promovare a examenului de bacalaureat în judeţul Teleorman este, înaintea contestaţiilor, de 41,53 la sută. Astfel, din totalul de 2470 de candidaţi înscrişi doar 1026 au obţinut medii peste 6.

Vezi mai aici REZULTATE BACALAUREAT Teleorman 2018 EDU.RO

Cea mai mare medie obţinuă la nivelul acestui judeţ în această sesiune a bacalaureatului este 9,96.

Nouă dintre candidaţii care s-au prezentat la examen au fost eliminaţi penru tentativă de fraudă.

La Liceul Tehnologic „Andrei Şaguna” Botoroaga niciunul dintre candidaţi nu a trecut examenul de bacalaureat.

Nici la Liceul Tehnlogic „Emil Racoviţă” din Roşiorii de Vede niciunul dintre absolvenţi nu a reuşit să obţină media care i-ar permite să fie declarat reuşit la examenul de bacalaureat.

La Colegiul Tehnic „General Praporgescu” din Turnu Măgurele un singur candidat a reuşit să obţină diploma de bacalaureat, după ce a obţinut la examen media 6,4.

La Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Alexandria doar doi candidaţi au reuşit să obţină medii peste 6, la fel ca şi la Liceul Tehnologic „Sf. Haralambie” din Turnu Măgurele.

De asemenea, la Liceul Tehnologic Drăgăneşti Vlaşca tot doar doi candidaţi au reuşit examenul de bacalaureat.

Examenul de bacalaureat, sesiunea iulie 2018, s-a încheiat joi cu ultima probă scrisă, cea la alegere, în care elevii au putut opta pentru una din următoarele discipline pentru BAC: Chimie, Fizică, Logică, Sociologie, Psihologie, Economie şi Filosofie. Afişarea primelor rezultate la Bacalaureat 2018, pentru probele scrise, s-a făcut pe 4 iulie. În aceeaşi zi, candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute pot depune contestaţii (orele 12:00 – 16:00).

Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce rezultatele finale la Bac 2018 este sunt anunţate pe 9 iulie.

CALENDAR PROBE SCRISE LA BACALAUREAT 2018, A DOUA SESIUNE:

  • 20 august – probă scrisă la Limba si literatura română – (proba Ea)
  • 21 august – proba scrisă la Limba si literatura maternă – (proba Eb)
  • 22 august – proba obligatorie a profilului (proba Ec)
  • 23 august – proba la alegere a profilului şi specializării (proba Ed)

Absolvenţii de liceu care nu au fost admişi la Bacalaureat două sesiuni la rând şi care vor să încerce şi a treia oară să promoveze examenul sunt nevoiţi să plătească o taxă de înscriere.