REZULTATE BACALAUREAT 2019, DEZASTRU. Ecaterina Andronescu propune MĂSURI SEVERE pentru elevi

Publicat: Marţi, 09 Iulie 2019 13:02 // Actualizat: Marţi, 09 Iulie 2019 13:06 // Sursa: romaniatv.net

"Cred că pregătirea aceea remedială de care tot am vorbit ar trebui să înceapă din clasa a IX-a și să continue tot liceul”, a declarat Ecaterina Andronescu, după cea mai mică rată de promovare de la bacalaureat din 2016 încoace. “Este un procent mic, foarte mic și nemulțumitor. Ceea ce ne determină să luăm măsuri mai severe cu pregătirea lor”, a mai declarat Andronescu.

Foto: hotnews.ro

Ministrul Educației susține că este foarte nemulțumită de rezultatele de la Bacalaureat 2019, scrie hotnews.ro. Aceasta a declarat, potrivit sursei citate, ca procentul de 67,2 elevi care au promovat examenul "este un procent mic, foarte mic și nemulțumitor."

Citeşte şi ADMITERE UNIVERSITATE BUCURESTI 2019. Peste 4.000 de locuri la buget pentru acest an. Când încep înscrierile

Drept urmare, ministrul spune că are de gând să ia "măsuri mai severe". "Ceea ce ne determină să luăm măsuri mai severe cu pregătirea lor. În acelaşi timp rezultatele acestea reprezintă și consecința intrării lor la liceu cu note de 2, de 3 și de 4. Aici ajungem din păcate. Ei nu mai pot recupera decalajele și rezultatele se văd în nepromovarea de la examenul de bacalaureat," a mai declarat Andronescu.

Măsurile propuse de ministru sunt prelungirea orelor remediale pe toată perioada liceului. "Eu cred că pregătirea aceea remedială de care tot am vorbit ar trebui să înceapă din clasa a IX-a și să continue tot liceul și care ajung în situația asta de a nu fi în stare să nu promoveze examenul de bacalaureat. În afară de pregătirea asta remedială, dacă am reuși să facem un plan de pregătire personalizată pentru fiecare elev, cu sarcini precise și verificat periodic de profesor", a mai spus Ecaterina Andronescu, ministrul Educației.

Ministerul Educaţiei a anunţat că rata de promovare este de 67,2%, fiind raportată la numărul celor prezenţi. Potrivit MEN, rata calculată astfel este cea mai mică din ultimii 4 ani.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H