REZULTATE BACALAUREAT 2019 EDU.RO: Cum trebuie să procedeze elevii nemulţumiţi de rezultate. Totul despre CONTESTAŢII

REZULTATE BACALAUREAT 2019 EDU.RO. Elevii care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat 2019 sau sunt nemulțumiți de notele obținute la probe pot depune contestații imediat după afișarea notelor. Contestațiile pot fi făcute, luni, 8 iulie, în intervalul 12:00 – 16:00.
Iulian Tudor
07 iul. 2019, 15:34
REZULTATE BACALAUREAT 2019 EDU.RO: Cum trebuie să procedeze elevii nemulţumiţi de rezultate. Totul despre CONTESTAŢII

REZULTATE BACALAUREAT 2019 EDU.RO Rezultatele la Bacalaureat 2019 se publică luni până la ora 12. Mai apoi, elevii care vor să depună contestații au la dispoziție doar patru ore, conform calendarului de desfășurare a examenului de Bacalaureat.

VEZI AICI REZULTATE BACALAUREAT 2019

Afișarea primelor rezultate la BAC 2019, depunerea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale, vor avea loc, conform calendar BAC 2019 după cum urmează:

  • 8 Iulie 2019 – Afișarea rezultatelor, până la ora 12:00 și depunerea contestațiilor între ora 12:00 și 16:00;
  • 9-12 Iulie 2019 – Rezolvarea Contestațiilor;
  • 13 Iulie 2019 – Afișarea rezultatelor finale. Contestații BAC 2019.

Conform metodologiei publicate de Ministerul Educației, contestațiile la probele scrise se depun și se înregistrează la centrul de examen, luni, între orele 12 și 16. Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.

Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia, se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen.

VEZI AICI REZULTATE BACALAUREAT 2019

REZULTATE BACALAUREAT 2019 EDU.RO  După centralizarea cererilor prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, lucrările se secretizează. Secretizarea se face în toate centrele zonale de evaluare din judeţ, cu acelaşi tip de hârtie pusă la dispoziţie de comisia de Bacalaureat judeţeană/a Municipiului Bucureşti. După aceasta, se aplică ştampila „Bacalaureat 2019 – C.Z.E”.

Comisiile judeţene sau cea a Municipiul Bucureşti ori cele regionale de contestaţii reevaluează lucrările primite şi acordă note lucrărilor contestate, conform baremelor de evaluare pentru probele scrise. În cazul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat 2019, evaluarea se face între 9 – 12 iulie. Toate procedurile privind desfăşurarea activităţii în centrele zonale de evaluare sunt respectate şi în cazul comisiei judeţene de contestaţii.

După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În cazul în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie. Aceasta este formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii.

REZULTATE BAC 2019 EDU.RO pe judeţe

Hotărârile comisiei judeţene sau a Municipiului Bucureşti ori ale comisiilor regionale de contestaţii se consemnează într-un proces-verbal care se semnează de către membrii comisiei şi de preşedinte. Lucrările scrise se restituie centrelor zonale de evaluare, împreună cu o copie de pe procesul-verbal. În cazul organizării centrelor regionale de contestaţii, documentele sunt predate delegaţilor comisiilor de Bacalaureat judeţene sau a Municipiului Bucureşti din judeţele arondate centrului respectiv de contestaţii. O copie a procesului-verbal în care sunt consemnate deciziile comisiei de contestaţii este predată de comisia din centrul de evaluare, respectiv de comisia de Bacalaureat judeţeană delegatului fiecărui centru de examen care a înaintat cereri de reevaluare a lucrărilor scrise. Borderourile de evaluare de la comisia de contestaţii şi procesul verbal se păstrează la sediul inspectoratului şcolar respectiv timp de doi ani.

REZULTATE BACALAUREAT 2019 EDU.RO  Nota definitivă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă. Comisiile de Bacalaureat din centrele de examen efectuează în catalogul electronic schimbările care se impun după aflarea rezultatelor la contestaţii, recalculează, după caz, media generală de Bacalaureat şi rectifică în mod corespunzător rezultatul examenului.

Rezultatele la contestaţii vor fi afișate la avizierul centrului de examen, pe 13 iulie, conform calendarului.

REZULTATE BACALAUREAT 2019 EDU.RO Candidatul poate solicita comisiei judeţene sau a municipiului Bucureşti să îşi vadă lucrarea/lucrările numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii. Această solicitare nu poate conduce la modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor. Cu excepţia candidatului, pot solicita să vadă lucrarea/lucrările doar membrii comisiei de Bacalaureat judeţene sau a Municipiului Bucureşti sau ai Comisiei Naţionale de Bacalaureat, în scopul reevaluării acesteia/acestora.

DailyBusiness
Concediile medicale, sub lupă. Ministerul Sănătății investighează posibile abuzuri sistemice: Nu mai accept să plătim vacanțe inventate
Spynews
Bacalaureat 2025. Rezultatele finale din sesiunea de vară au fost publicate. Vezi ce notă ai luat la fiecare probă
Bzi.ro
Câţi bani a luat David Popovici pentru cele trei medalii câștigate la Europenele U23? Suma este dezamăgitoare!
Fanatik.ro
Pe urmele panterei negre scăpate de bulgari. Ce spune primarul din Prundu, locul de unde s-a dat alarma: ”Am fost și eu acolo. Le-am zis cetățenilor să evite locul”
Capital.ro
Decizia anului pentru Elena Udrea. Se întâmplă astăzi, 1 iulie
Playtech.ro
Ce înseamnă suspendarea programului Rabla, de fapt. Mulți români și-au dat mașina pe tichete și nu au ce să facă cu ele
DailyBusiness
Ministrul Muncii: „Fără excepții!” Sporul pentru condiții vătămătoare, plafonat la 300 de lei pentru toți angajații din sectorul public
Adevarul
„Are demisia mea pe masă”. Ministrul Daniel David a cerut să nu fie daţi afară oameni din educaţie şi cercetare
wowbiz.ro
WOWbiz EXCLUSIV: Irina Columbeanu a sosit ÎN MARE SECRET în România! Avem primele imagini de la aeroport
Spynews
Andreea. Amelia. Teodora. Numele primelor trei ispite feminine, din sezonul 9, Insula Iubirii, care începe din 21 iulie, la Antena 1!
Spynews
Tatăl lui Nicușor Dan a murit! Doliu în familia președintelui României
Evz.ro
O mâncare ideală pentru sezonul cald. Nu îți va ajunge doar o porție!
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Gigi Becali şi-a făcut apariția cu mare stil la nunta fiicei lui Gică Hagi! Cum a arătat miliardarul de la FCSB
kanald.ro
Sebastian, un băiat de doar 12 ani, s-a stins din viață după o provocare de pe TikTok. Mesajul sfâșietor al părinților: „Vă rugăm, vorbiți cu copiii voștri”
Cancan.ro
Tsunami de caniculă în toată România. Pe ce dată revin temperaturile la normal, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
Semnele de pe ecranul telefonului tău pot arăta că ești spionat. Microfonul sau camera...
Capital.ro
Se taie din banii de pensie. Pensionarii achită până la 400 de lei către stat. Anunț de la Casa Națională de Pensii
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
stirilekanald.ro
VIDEO Filmul tragediei din Vâlcea, în care Eduard și George au ars de vii într-un accident groaznic, la doar 23 și 24 de ani! Erau urmăriți ca în filme de polițiști
Mihai Leu, în continuare în stare gravă! Mesajul transmis de Institutul Clinic Fundeni
MediaFlux
Pensionarii primesc 679 de lei pe lună. Anunț al Casei Naționale de Pensii
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Arborii exotici au prins rădăcini și la noi. Fructul minune bogat în vitamina C care s-a aclimatizat perfect și aduce profit fermierilor