Rezultate Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă. Ce note au obținut elevii de clasa a XII-a după contestații

Rezultatele finale la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat au fost afişate. Iată ce note au primit elevii după contestații.

29 aug. 2023, 12:00
Rezultate Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă. Ce note au obținut elevii de clasa a XII-a după contestații

Rezultate Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, după contestații. Introdu AICI codul candidatului.

Cea de-a doua sesiune de Bacalaureat a avut loc în perioada 17 iulie- 29 august. Prima probă scrisă, cea la Limba și Literatura română, a fost susținută pe data de 16 august, pe 17, 18 și 21 august, absolvenții au avut probele scrise la Matematică, proba la alegere a profilului și specializării, respectiv la limba maternă.

Rezultatele inițiale au fost publicate pe data de 25 august. Rata cumulată de promovare la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, înainte de depunerea contestaţiilor, a fost de 29,8%. Contestațiile au fost soluționate între 26 și 28 august, iar marți, 29 august, vor fi afișate notele după contestații.

Nota acordată, ca urmare a soluţionării contestaţiei, este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Nota minimă de promovare a fiecărei probe scrise este 5, iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6.

Începând cu această sesiune a Bacalaureatului, Ministerul Educaţiei a generalizat evaluarea digitalizată a lucrărilor.