REZULTATE BACALAUREAT Argeş 2018. Vezi care sunt cei mai buni elevi din judeţ, potrivit EDU.RO

REZULTATE BAC Argeş 2018, rezultate Bacalaureat 2018, Bacalaureat, BAC 2018, BAC, rezultate bacalaureat, rezultate bacalaureat edu.ro, EDU.RO, rezultate bac, rezultate edu, bac edu.ro, Bacalaureat 2018, rezultate bac Argeş, rezultate bacalaureat Argeş. Examenul de bacalaureat, sesiunea iulie 2018, s-a încheiat joi cu ultima probă scrisă, cea la alegere, în care elevii au putut opta pentru una din următoarele discipline pentru BAC: Chimie, Fizică, Logică, Sociologie, Psihologie, Economie şi Filosofie.

04 iul. 2018, 06:08
REZULTATE BACALAUREAT Argeş 2018. Vezi care sunt cei mai buni elevi din judeţ, potrivit EDU.RO

REZULTATE BAC Argeş 2018, rezultate Bacalaureat 2018, Bacalaureat, BAC 2018, BAC, rezultate bacalaureat, rezultate bacalaureat edu.ro, EDU.RO, rezultate bac, rezultate edu, bac edu.ro, Bacalaureat 2018, rezultate bac Argeş, rezultate bacalaureat Argeş. Afişarea primelor rezultate la BAC 2018 sesiunea iunie-iulie a avut loc în 4 iulie, până la ora 12,00, iar elevii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii între orele 12:00 – 16:00. Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce rezultatele finale la Bac 2018 este sunt anunţate pe 9 iulie. România TV vă prezintă notele de la sesiunea din vară.

VEZI AICI REZULTATE BACALAUREAT ARGEŞ 2018, potrivit EDU.RO

Şase dintre absolvenţii de liceu care s-au înscris la examenul de bacalaureat în această sesiune în judeţul Argeş au reuşit să promoveze cu media 10. Patru dintre aceştia sunt absolvenţi ai aceluiaşi liceu, respectiv Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” din Piteşti. Ceilalţi doi au absolvit Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Piteşti, respectiv Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” din Mioveni.

Tot în Argeş, şase dintre candidaţii înscrişi la examenul de bacalaureat au reuşit să obţină diploma cu media 6,00, iar alţi opt au trecut examenul cu media 6,01.

La nivelul judeţului sunt şi unităţi de învăţământ liceal cu o rată a promovabilităţii egală cu zero sau foarte mică. Spre exemplu, la Liceul Tehnologic „Finu Brătianu” din Ştefăneşti un sigur absolvent s-a înscris la examenul de bacalaureat, iar acesta a fost decarat respins.

Situaţia este aceeaşi la Liceul Tehnologic „I. C. Petrescu” din Stâlpeni, unde toţi cei 24 de candidaţi care s-au prezentat la examen au obţinut medii mai mici de 6.

La Liceul Tehnologic din Mărăcineni un singur candidat a luat examenul de bacalaureat.

De asemenea, la Liceul Tehnologic „Astra” Piteşti din 67 de înscrişi doar şapte au reuşit examenul de bacalaureat.

În judeţul Argeş s-au înscris la examenul de bacalaureat în această sesiune 4786 de absolvenţi şi au reuşit să ia examenul 2915 dintre aceştia.

REZULTATE BACALAUREAT 2017. În judeţul Argeş au fost 16 centre de examen şi 4 centre de evaluare unde au fost corectate lucrările celor peste 4.000 de elevi care au susţinut examenul de Bacalaureat. Peste 76 la sută dintre absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat în judeţul Argeş au promovat, iar cinci dintre ei au obţinut media 10. Peste 200 de candidaţi care iniţial s-au înscris la examen nu s-au mai prezentat.

REZULTATE BACALAUREAT 2016. Înainte de contestaţii, trei elevi din Argeş au obţinut media 10. Este vorba de Lorena Chiran de la Colegiul Naţional Zinca Golescu din Piteşti, Dragoş Neacşu de la Colegiul Naţional Dinicu Golescu din Câmpulung Muscel şi Adina Radu de la Colegiul Naţional I.C. Brătianu din Piteşti. 562 elevi din Argeş au obţinut medii peste 9, iar 966 elevi au obţinut medii între 8 şi 8,99. 3.075 dintre cei 4.604 elevi înscrişi au promovat bacalaureatul în Argeş.

Înainte de contestaţii, promovabilitatea a fost de 69,92%. În Argeş, 1.051 absolvenţi de liceu nu au putut sau nu au dorit să intre în această sesiune, unii dintre ei pentru că nu au avut situaţia şcolară încheiată, ceilalţi, pentru că nu au dorit să susţină examenul.

După afişarea rezultatelor, peste 1.700 de elevi din Argeş au depus contestaţii.

Elevii care nu reuşesc să ia acum examenul de bacalaureat mai au o şansă în sesiunea din toamnă.

CALENDAR PROBE SCRISE LA BACALAUREAT 2018, A DOUA SESIUNE:

  • 20 august – probă scrisă la Limba si literatura română – (proba Ea)
  • 21 august – proba scrisă la Limba si literatura maternă – (proba Eb)
  • 22 august – proba obligatorie a profilului (proba Ec)
  • 23 august – proba la alegere a profilului şi specializării (proba Ed)

Absolvenţii de liceu care nu au fost admişi la Bacalaureat două sesiuni la rând şi care vor să încerce şi a treia oară să promoveze examenul sunt nevoiţi să plătească o taxă de înscriere.