Rezultate dezastruoase în Brăila la simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Publicat: Miercuri, 09 Ianuarie 2013 10:58 // Actualizat: Miercuri, 09 Ianuarie 2013 12:47 // Sursa: România TV

Simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat anunţă rezultate dezastruoase la finalul anului şcolar 2012-2013. În Brăila, în care s-au susţinut simulări în luna decembrie, procentele de promovare sunt asemănătoare cu cele din vară.

Foto: România TV

Primele rezultate venite din judeţele care au organizat simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat devin cronica unui dezastru anunţat. Există riscul foarte mare ca în vara lui 2013 să se repete scandalul din 2012, în momentul în care se vor afişa rezultatele.

De exemplu, la simularea pentru Evaluarea Naţională din judeţul Brăila, doar 49,79% dintre elevi au luat note mai mari de 5 la matematică. La limba română, rezultatele au fost ceva mai bune. 76% dintre elevi au reuşit să ia peste nota 5.

La simularea pentru Bacalaureat, tot din judeţul Brăila, note peste 5 au luat 74% dintre elevii de clasa a XII-a. La matematică, doar 34% au reuşit să ia note peste 5. Şi la fizică rezultatele sunt proaste. 27% dintre elevi au luat peste 5, iar la biologie, 46%.

"Tocmai pentru că în ultimii ani nu s-au făcut asemenea simulări, am cerut inspectoratelor să organizeze simulări pentru a vedea care este stadiul de pregătire al elevilor, urmând ca profesorii să se concentreze apoi pe punctele slabe. Subiectele la simulări au fost concepute la nivel de inspectorat sau de şcoală, pentru a-i testa pe elevi. Sunt cursuri unde materia nu s-a terminat, probabil că elevii nici nu au intrat în recapitulări", a declarat la România TV secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Stelian Fedorca.

Sindicalistul Marius Nistor a explicat de ce elevii au obţinut rezultate aşa slabe la simulări. "Sunt nişte evaluări parţiale care trebuie să reflecte în acest moment care este gradul de pregătire al elevilor pentru examenul de Bacalaureat sau pentru Evaluarea Naţională. Dat fiind faptul că aceste evaluari nu se desfăşoară în condiţiile în care s-ar desfăşura examenul de bacalaureat, elevii tratează cu mai puţină seriozitate aceste evaluări. Rezultatele slabe de la simulări este caracteristica elevilor. Comportamentul lor în momentul în care vor participa la examen, va fi altul, se vor concentra mai mult. Simulările permit profesorilor să cunoască şi mai bine graduăl de pregătire al elevilor şi să ia măsurile care se impun", a spus la România TV preşedintele executiv al federaţiei sindicale Spiru Haret, Marius Nistor.

Circa 180.000 de liceeni au participat în 2012 la examenul de Bacalaureat. Prima sesiune a fost un dezastru. În majoritatea judeţelor, rata de promovabilitate s-a plasat sub 50%, iar vârful s-a înregistrat în judeţul Ilfov unde 85% dintre elevi au picat Bacalaureatul. Şi în Bucureşti, 61% dintre elevi nu au promovat examenul.

În prima sesiune a bacalaureatului din 2012, promovabilitatea a fost de 44,26%, după soluţionarea contestaţiilor, faţă de 45,72% în 2011.

Procentul elevilor care au promovat examenul naţional de bacalaureat 2012 (sesiunea august-septembrie), după soluţionarea contestaţiilor, a fost de 25,49%. Cea mai ridicată rată de promovare a fost în judeţul Giurgiu (50,22%).
 

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 22:17
Votează email 0 email
...din 2012, promovabilitatea a fost de 44,26%, după soluţionarea contestaţiilor, faţă de 45,72% în 2011. Citeste mai mult pe RTV.NET


STIRI SIMILARE...
09 ian 22:02
...este de 5,28. Stelian Fedorca, secretarul de stat pentru preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei, a declarat pentru RTV: “am cerut inspectoratelor sa organizeze simulari pentru a vedea care este stadiul de pregatire al elevilor, urmand ca profesorii sa se concentreze...
09 ian 17:16
...Stelian Fedorca, secretarul de stat pentru preuniversitar hubbub cadrul Ministerului Educatiei, a declarat pentru RTV: “am cerut inspectoratelor sa organizeze simulari pentru a vedea caring este stadiul de pregatire al elevilor, urmand ca profesorii sa se concentreze apoi pe...
09 ian 11:25
Răspunde | Votează email 0 email
Petre
Nu va mai amagiti! Dezastrul este mult mai mare! Multi au copiat, daca era pe bune cred ca 25% promovau examenul. Daca politistii sunt violatori si falsificatori nu vad de ce elevii ar fi mai grozavi. Romania e o tara in anomie sociala si se indreapta cu pasi siguri si repezi spre dezastru. Somalia, Haiti scrie pe noi!
09 ian 11:15
Votează email 0 email
...din 2012, promovabilitatea a fost de 44,26%, după soluţionarea contestaţiilor, faţă de 45,72% în 2011. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
1
EUR
4.8278
RON
10 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H