Rezultate Evaluare Naţională 2022 Iaşi. Edu.ro a publicat notele absolvenţilor de clasa a VIII-a

Ministerul Educaţiei a anunţat primele rezultate la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2022. Tot astăzi, dar şi mâine, elevii nemulţumiţi de notele primite pot depune constestaţii.

23 iun. 2022, 10:18
Rezultate Evaluare Naţională 2022 Iaşi. Edu.ro a publicat notele absolvenţilor de clasa a VIII-a

Rezultate Evaluare Naţională 2022 Iaşi. 6900 de elevi din Iaşi, dintre care 6899 din seria curentă și 1 elev din seriile anilor anteriori, aşteaptă cu sufletul la gură rezultate la Evaluare Naţională 2022. În funcţie de acestea, elevii vor şti la ce liceu se pot înscrie. Rezultatele elevilor de la Evaluarea Națională vor fi afișate la școli, fizic, și în aplicația națională a ministerului, prin codul unic repartizat fiecărui elev la prima probă.

Rezultatele sunt disponibile pe www.evaluare.edu.ro

UPDATE: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat faptul că cea mai scăzută rată de promovabilitate la Evaluarea Națională s-a înregistrat în județul Teleorman, iar cea mai mare în județul Cluj. În București, promovabilitatea este de 91,2%.

”Cea mai mică pondere a mediilor peste 5 este în Teleorman, iar cea mai mare pondere a mediilor peste 5 se înregistrează în Cluj. În București avem 91,2% pondere a mediilor peste 5 (…) Din păcate se confirmă slaba calitate a învățământului în mediul rural, acolo unde am avut de trei ori mai multe medii sub 5 față de mediul urban”, a spus ministrul Educației.

UPDATE: Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a ținut să-i felicite pe elevii care au susținut Evaluarea Națională anul acesta. „Subiectele au fost extrem de bine formulate”, a spus ministrul, care a precizat că examenul a fost mult mai bine organizat față de anul trecut. 82,3% din absolvenți au obținut medii peste 5, a anunțat Cîmpeanu.
„Evaluarea Națională a fost organizată anul acesta mai bine decât anul trecut și nu mă refer la alți ani, mă refer la un an în care tot eu am fost ministru care a organizat Evaluarea Națională, mult mai bine decât anul trecut”, a spus ministrul. „Prezența – 155.561 de candidați înscriși”, a spus Cîmpeanu, care a adăugat că rata este mult mai mare față de anul trecut.

„Numărul mediilor peste 5 este maxim absolut în raport cu ultimii 10 ani, peste 80%. Este vorba de un procent de 82,3%”, a anunțat Cîmpeanu.

Codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia. Comisiile din unitățile de învățământ – centre de examen afișează rezultatele obținute la Evaluarea Națională înainte de etapa de depunere și soluționare a contestațiilor, la avizierul/pe website-ul unității de învățământ timp de 48 de ore.

Rezultate Evaluare Naţională 2022 Iaşi

Pe 23 iunie sunt afișate rezultatele înaintea contestațiilor (până la ora 14.00), iar contestațiile pot fi depuse, în zilele de 23 iunie (ora 16.00 – ora 19.00) și 24 iunie (ora 8.00 – ora 12.00). Acestea pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice. În perioada 24-29 iunie se vor soluționa contestațiile, iar pe 30 iunie vor fi afișate rezultatele finale.

Membrii comisiilor din centrele de examen au obligativitatea de a informa candidații că nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații, potrivit unui unei informări a Ministerul Educației.

Citeste si Bareme română la Evaluare Naţională 2022. Ministrul Educaţiei: „Subiectele, asemănătoare cu testele PISA. Accentul trebuie pus pe competență”

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Cum se calculează media pentru admiterea la liceu 2022

Formulă pe care elevii o vor folosi pentru a-și calcula media de admitere la liceu în 2022 este: MA= 0,2 × ABS+ 0,8 × EN.

În formula de mai sus, MA este media de admitere la liceu, ABS reprezintă media generală din gimnaziu, mai exact media generală de absolvire a claselor V-VIII, iar EN este media generală a notelor obținute la Evaluarea Națională 2022.

Citeste si Perle la Evaluarea naţională 2022 din Vaslui: „O viţică lingea cu patos tălpile tatălui meu, abia sosit de la crâșmă”