Rezultate Evaluarea Naţională 2021 SIBIU. Notele elevilor, făcute publice pe EDU.ro. Cum s-au descurcat absolvenţii claselor a VIII-a

Absolvenţii claselor a VIII-a, din Sibiu, care au susținut cele două probe la Evaluarea Națională 2021 primesc marţi, 29 iunie, rezultatele examenelor.

29 iun. 2021, 10:52
Rezultate Evaluarea Naţională 2021 SIBIU. Notele elevilor, făcute publice pe EDU.ro. Cum s-au descurcat absolvenţii claselor a VIII-a

Rezultate Evaluarea Naţională 2021 SIBIU. Lista completă se poate regăsi pe www.româniatv.net. Totodată, pentru judeţul Sibiu, site-ul nostră vă pune la dispoziţie linkul de acces la care puteţi vedea ce note s-au luat la examen.

Rezultate Evaluarea Naţională 2021 SIBIU. Notele elevilor, făcute publice pe EDU.ro. Cum s-au descurcat absolvenţii claselor a VIII-a

Vezi rezultatele AICI. De asemenea, le poţi accesa chiar pe pagina EDU.ro.

Rezultatele la Evaluarea Națională sunt anonimizate, adică pe liste nu vor mai fi afișate numele și prenumele elevului, ci un cod unic aferent fiecărui candidat. Elevii au primit la începutul examenelor o foaie pe care erau trecute informațiile: codul unic aferent candidatului, școala de proveniență, numele și prenumele, CNP-ul și județul.

„Comunicarea rezultatelor obținute la examenul de Evaluare Națională se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia”, se precizează în metodologia de organizare a examenelor.

Astfel, pentru a aflat notele obținute la Evaluarea Națională 2021, tot ce trebuie să facă elevii e să caute pe liste codul unic. Candidații care nu sunt mulțumiți de note pot face contestații în aceeași zi. Potrivit calendar Evaluare Națională 2021, contestațiile vor fi soluționate în perioada 30 iunie – 4 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 4 iulie.

29.06.2021_comunicat presa rezultate EN VIII 2021_IC

Calendarul pentru Sesiunea specială la Capacitatea 2021
Elevii care nu au putut participa la prima sesiune de examene, din cauza COVID, mai o șansă la sesiunea specială a Evaluării Naționale. 28 iunie – 2 iulie 2021 – Înscrierea la etapa specială a Evaluării Naționale (se pot înscrie numai candidații care, conform certificatului medical prezentat, nu s-au putut înscrie în perioada 7-11 iunie 2021)

-5 iulie 2021 – Limba și literatura română – proba scrisă
-6 iulie 2021 – Matematica – proba scrisă
-7 iulie 2021 – Limba și literatura maternă – proba scrisă
-9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (ora 12.00) Depunerea contestațiilor (orele 14.00 – 20.00)

Media de admitere, in baza careia se va face inscrierea la liceu a absolventilor clasei a VIII-a, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20% in calculul mediei de admitere.

Formula de calcul a mediei de admitere la liceu 2021

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN
MA = media de admitere;
ABS = media generala de absolvire a claselor V-VIII;
EN = media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, clasa a VIII-a

Calculul mediei de admitere utilizate pentru admiterea in colegiile nationale militare pentru anul scolar 2019-2020 se face diferit fata de media din liceele obisnuite.

MFA = 0,3 MA + 0,7 NT

unde:

MA = media de admitere calculata conform punctului I;
NT = nota la testul tip grila de verificare a cunostintelor la disciplinele Limba si literatura romana si Matematica;
MFA = media finala de admitere.

Pentru absolventii din promotiile de pana in anul 2009 inclusiv, in media de admitere, media generala obtinuta la Evaluarea Nationala se va inlocui cu media de la examenul de capacitate, pentru absolventii de pana in anul 2003 inclusiv; cu media la teste nationale, pentru absolventii din promotiile 2004-2007; cu media la tezele cu subiect unic sustinute in clasa a VIII-a pentru absolventii din promotiile 2008 si 2009.

Citeşte şi: BAREM Evaluarea Naţională 2021. Subiectele şi Rezolvările oficiale la Limba Română! DOCUMENTELE OFICIALE