REZULTATE FINALE BAC 2017 BUCURESTI: EDU.RO anunţă notele la cele peste 5000 de contestaţii din Capitală

REZULTATE FINALE BAC 2017 BUCURESTI edu.ro: Rata de promovare în Capitală este una apropiată de rata naţională, adică 74,09%, cu patru procente mai mult faţă de anul precedent. În Sectorul 4, peste 82% dintre elevi au obţinut note de trecere, în Sectorul 2, 79,4%, în Sectorul 1, puţin peste 78%, în Sectorul 3, 71%. La polul opus, Sectorul 6 este pe ultimul loc (62,80%), iar Sectorul 5 (63,55), penultimul.

10 iul. 2017, 03:45
REZULTATE FINALE BAC 2017 BUCURESTI: EDU.RO anunţă notele la cele peste 5000 de contestaţii din Capitală

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat vor fi afişate luni, 10 iulie, în perioada 11-14 iulie urmând să aibă loc înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei Naţionale.

Bacalaureat 2017. În Bucureşti s-au înregistrat peste cinci mii de contestaţii, rezultate AICI

În Bucureşti au fost înregistrate 5.233 contestaţii la examenul de Bacalaureat, din cele 41.433 de lucrări, ceea ce înseamnă că în cazul a peste 12% dintre lucrări notele s-ar putea schimba.

„Din totalul contestaţiilor, 2288 sunt la Limba Română iar 785 la proba de Matematică, diferenţa fiind dată de celelalte materii care s-au dat la examen”, a declarat pentru MEDIAFAX Marina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Peste 42.000 de contestaţii au fost înregistrate, la nivel naţional, în urma afişării primelor rezultate la examenul de bacalaureat, cele mai multe, respectiv 18.616 fiind depuse la proba de Limba şi Literatura Română, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

În total, aproximativ 10% din numărul total al lucrărilor au fost contestate. Astfel, 42.215 contestaţii au fost depuse de absolvenţii de liceu, a precizat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Ariana Bucur.

Un număr de 18.616 contestaţii au fost înregistrate la Limba şi Literatura Română, 11.399 de nemulţumiri au fost legate de lucrările la Matematică şi Istorie, iar 11.782 de elevi au contestat notele primite la proba la alegere.

Începând de joi până duminică, profesorii vor recorecta lucrările, astfel încât pe 10 iulie vor fi afişate rezultatele finale la Bacalaureat.

Rata de promovare din acest an de la examenul de bacalaureat este de 71,4 %, cu cinci procente mai mare faţă de anul trecut, când 66,4% dintre elevi au luat notă de trecere.

La nivel naţional au fost 97 de medii de 10, cele mai multe au fost înregistrate în Bucureşti şi Cluj, cu câte nouă medii, iar Bihor şi Iaşi au câte opt medii maxime.

Potrivit datelor centralizate de către Ministerul Educaţiei, 97 de elevi din ţară au obţinut media maximă la examenul de bacalaureat, printre ei aflându-se şi două eleve de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, din Capitală. Una dntre ele a mărturisit că a învăţat cel mai mult în ultimele zile.

 

 

„Nu pot spune că a fost un şoc pentru că subiectele au fost destul de uşoare. Iar la română, am învăţat cu o săptămână înainte de examen, deci, pot spune că nu am învăţăat extrem de mult pentru bacalaureat. Nota la română a fost un şoc pentru că, pe parcursul anului, am fost atentă la ore, dar nu ştie ce şi ultima săptămână a fost crucială. La matematică, nu pot spune că am lucrat extraordinar de mult, dar a fost un exerciţiu constant”, a declarat pentru MEDIAFAX, Ioana Bleotu, elevă de 10, de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti.

Dintotdeauna, Ioana şi-a dorit să fie medic, de aceea a absolvit unul dintre cele mai bune licee din ţară, la profilul ştiinţele naturii şi spune că nu se vede făcând altceva. Trei ani de zile a făcut pregătire la chimie, dar crede că poţi obţine nota maximă şi fără meditaţii suplimentare.

„Se poate să iei 10 şi fără meditaţii suplimentare. Eu, de exemplu, nu m-am pregătit nicio oră în plus la matematică şi română. Îi sfătuiesc pe cei care vor da la anul bacalaureatul să se pregătească din timp, nu cu o săptămână înainte, aşa cum am făcut eu, eu am avut noroc, dar mă panicasem foarte tare. La matematică trebuie lucrat constant, iar la ultima probă, cea la alegere să fie foarte hotărâţi la ce vor să dea, să nu se răzgândească de prea multe ori. Mă pasionează ştiinţele şi nu mă vad făcând altceva, eventual, mi-ar fi plăcut să fac cercetare, doar că la noi, în România merge mai greu. Sunt hotărâtă de foarte mult timp să dau la medicină, am fost ambiţioansă, anul acesta”, a povestit Ioana.

Eleva a mărturisit că s-a bucurat pentru că şi-a făcut părinţii şi pe cei apropiaţi fericiţi.

„Mama a început să plângă, am primit telefoane şi mesaje de la colegi şi de la familie şi asta m-a bucurat cel mai mult, nu neapărat nota în sine, cât faptul că i-am făcut fericiţi pe cei din jurul meu. Având în vedere că am luat 10, o să am ocazia să mă duc la Untold , dar încă sunt puţin şocată după ziua de ieri, în rest nu mi-am făcut mari planuri, dar vreau să scap şi de admiterea la facultate”, a mai adăugat eleva.

În schimb, colega ei, Ioana-Paula, de la ştiinţe sociale, a povestit că a muncit mult pentru examenul de bacalaureat deoarece de nota aceasta depindea intrarea ei la o universitate din Scoţia, unde va studia psihologia.

„Am fost deja acceptată în Scoţia, ei au standarde foarte ridicate, trebuia să am cel puţin 9,70 la bacalaureat şi am avut foarte, foarte mari emoţii, iar la psihologie, cereau o notă şi mai mare. Vara asta vreau să mă apuc să citesc şi să aprofundez şi mai mult psihologia ca să mă pregătesc şi pentru facultate. Am învăţat constant, din septembrie, până acum, pentru bacalaureat, cred că trebuie să te pregăteşti din clasa a IX-a. La română am avut mari emoţii pentru că am avut nişte subiecte interesante şi se pune accent pe subiectivitatea celui care corectează. Dar eu ştiu că profesorii ţin cu noi, vor să ne dea note mari, doar că, uneori, baremul ne face probleme nouă, elevilor”, a explicat pentru MEDIAFAX, Ioana-Paul, elevă la la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti.

Ioana-Paula speră să se poată întoarce, la un moment dat, în ţară şi să poată aplica psihologia aici, în special în sistemul de învăţământ, acolo unde consideră că sunt cele mai mari probleme.

„Mi-ar plăcea să fac ceva cu psihologia la noi în ţară, în special, în sistemul de învăţământ. M-am gândit să dau în ţară, dar simţeam că nu pot să îmi ating scopul aşa cum aş vrea eu. Mi-ar plăcea să fac masterul în Canada şi după ce voi vedea cum este tratată psihologia în alte ţări, mi-ar plăcea să revin în ţară. Vreau să învăţ cât mai multe la el ca să pot să vin şi să aplic aici”, a afirmat Ioana-Paula.

Rata de promovare din acest an de la examenul de bacalaureat este de 71,4 %, cu cinci procente mai mare faţă de anul trecut, când 66,4% dintre elevi au luat notă de trecere.

La nivel naţional au fost 97 de medii de 10, cele mai multe au fost înregistrate în Bucureşti şi Cluj, cu câte nouă medii, iar Bihor şi Iaşi au câte opt medii maxime.