REZULTATE FINALE EVALUARE NATIONALA 2014 BACĂU: Procent de promovabilitate de 70,35%, după contestaţii

REZULTATE FINALE EVALUARE NATIONALA 2014 BACAU EDU.RO. Procentul de promovabilitate la Evaluarea Naţională este, la nivelul judeţului Bacău, de 70,35%, după rezolvarea contestaţiilor. RomaniaTV.net vă prezintă în timp real toate notele obţinute de elevi în Bucureşti şi în fiecare judeţ. REZULTATELE FINALE la CAPACITATE 2014 vor fi publicate şi pe site-ul Ministerului Educaţiei, EDU.RO.

01 iul. 2014, 18:45
REZULTATE FINALE EVALUARE NATIONALA 2014 BACĂU: Procent de promovabilitate de 70,35%, după contestaţii

REZULTATE FINALE EVALUARE NATIONALA 2014 BACAU EDU.RO. Candidații la Evaluarea Națională 2014 care au depus contestații în urma afișării rezultatelor au aflat marți, 1 iulie, notele după recorectarea tezelor. Surpriza cea mare a fost la Limba și literatura română unde notele au crescut substanțial.

Astfel, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Bacău, la limba și literatura română, pentru 215 lucrări dintre cele 389 de contestații depuse, notele s-au modificat după cum urmează: pentru 195 de lucrări notele au crescut, iar pentru 20 de lucrări notele s-au micșorat, scrie ziaruldebacau.ro.

La matematică, modificări au fost doar pentru 32 de lucrări din 146 de contestații depuse, pentru 31 de lucrări notele crescând, iar pentru o lucrare, nota micșorându-se.

Conform prevederilor metodologice, pentru lucrările care au primit inițial o notă finală mai mică decât 9,50, nota definitivă a lucrării este cea acordată de comisia de contestații, dacă între nota inițială și cea obținută la reevaluare este o diferență de cel puțin 0,50 puncte. Dacă diferența dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă a lucrării este nota inițială, acordată în centrul zonal de evaluare.

În urma contestațiilor, medii peste 5 au obţinut 70,35% dintre elevi.

Admiterea în învăţământul liceal se face pe baza mediei aritmetice dintre media celor 4 ani de gimnaziu, cu o pondere de 25% din total, şi media obţinută la Evaluarea naţională, cu o pondere de 75% din total.