REZULTATE FINALE EVALUARE NATIONALA 2014 Iaşi: În 22 de şcoli procentul de promovabilitate a fost de 100%

REZULTATE FINALE EVALUARE NATIONALA 2014 Iaşi EDU.RO: Procentul de promovabilitate la examenul de Evaluare Naţională, în judeţul Iaşi, este de 73,29% după soluţionarea contestaţiilor, cu 0,37% mai mare decât înainte de depunerea acestora.

01 iul. 2014, 11:34
REZULTATE FINALE EVALUARE NATIONALA 2014 Iaşi: În 22 de şcoli procentul de promovabilitate a fost de 100%

REZULTATE FINALE EVALUARE NATIONALA 2014 ALBA EDU.RO. Prof.dr. Camellia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a declarat, marţi, că, în urma contestaţiilor, au promovat un număr de 46 elevi la Limba şi Literatura Română şi 27 la Matematică. După contestaţii, alţi 24 de elevi au obţinut media generală peste 5, iar 4 copii au luat note de 10 la Matematică, numărul final al acestora fiind de 257 de note de 10 la Matematică şi de 41 la Limba şi Literatura Română, potrivit Agerpres.

„În general, multe note între 8 si 9.20 au fost contestate, sugerându-se astfel nemulţumirile candidaţilor cu pregătire bună faţă de anumite elemente ale baremului, care ar fi putut duce la subevaluarea tezei”, a spus prof.dr. Camelia Gavrilă.

În 22 de şcoli din judeţul Iaşi procentul de promovabilitate a fost de 100%, printre acestea fiind Colegiul Costache Negruzzi, Colegiul Naţional, Colegiul Naţional Emil Racoviţă, Liceul Teoretic de Informatică Gr. Moisil, Liceul Pedagogic Vasile Lupu, toate din Iaşi, precum şi de la Colegiul Naţional Ştefan cel Mare Hârlău, Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea Paşcani, Liceul Teoretic Ion Neculce Târgu Frumos, dar şi unităţi din mediul rural precum Şcoala Gimnazială Popricani, Şcoala Gimnazială Bodeşti, Şcoala Gimnazială Drăguşeni, Şcoala Gimnazială Heci sau Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare din suburbia Dancu.

„Dacă pentru şcolile bune asemenea performanţe sunt aşteptate şi intră în ordinea firescului, pentru şcolile din mediul rural procentajul reprezintă o surpriză plăcută, dovadă că acolo unde există profesori competenţi, dăruire şi comunicare în comunitate, se pot obţine rezultate bune şi în condiţii nu întotdeauna favorabile”, a spus prof.dr. Camellia Gavrilă, inspector Şcolar General al judeţului Iaşi.

Pe ultimele locuri se situează, cu un procent de promovabilitate sub 25%, şcolile gimnaziale din localităţile Crucea, Gîrbeşti, Cucuteni, Liceul Tehnologic din localitatea Gropniţa. Nicio şcoală nu are procent de promovabilitate sub 15 %, evoluţia fiind pozitivă faţă de anul trecut.

Potrivit regulamentului, în perioada următoare va debuta admiterea la clasa a IX-a. Între 4-8 iulie vor fi completate opţiunile de către elevi, pe fişele de înscriere, după un program stabilit de fiecare unitate de învăţământ, urmând ca pe 15 iulie să fie făcută repartiţia computerizată de către Ministerul Educaţiei Naţionale