REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ BUCUREŞTI 2018. Peste 3.000 de elevi au cerut recorectarea lucrărilor

REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ BUCUREŞTI 2018. Un număr de 3.174 de contestaţii au fost depuse în Capitală la Evaluarea Naţională, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu. Sâmbătă, absolvenţii de liceu au aflat dacă nota le-a fost mărită.

23 iun. 2018, 08:30
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ BUCUREŞTI 2018. Peste 3.000 de elevi au cerut recorectarea lucrărilor

REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ BUCUREŞTI 2018. Absolvenţii de clasa a VIII-a din Bucureşti au depus 1.186 de contestaţii la Limba română şi 1.963 la Matematică. La limba maternă au fost depuse 25 de contestaţii. Rezultatele finale, după contestaţii, au fost afişate sâmbătă, atât la avizierul unităţilor de învăţământ, cât şi online pe site-ul evaluare.edu.ro.

VEZI AICI REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ BUCUREŞTI 2018, potrivit EDU.RO

Înainte de contestaţii, 53 de elevi au obţinut media 10 la examenul de Evaluarea Naţională 2018. Cele mai multe medii de 10 au fost la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti şi la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, patru la fiecare, şi la Şcoala Gimnazială 79, unde sunt 3 medii de 10.

Examenul a început luni, 11 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, 13 iunie, a fost organizată proba la Matematică, iar joi, 14 iunie, proba la Limba și literatura maternă. Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obținută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Cea mai mare promovabilitate la Evaluare Națională din ultimii ani a avut-o Bucureștiul, cu cifre care urcă către 90%. Brăila este apoi județul campion la elevii care au obținut medii peste 5 și au promovat examenul de Evaluare Națională, reușind la un moment dat să detroneze Capitala. La fel, cei mai mulți elevi care au luat media 10 la Evaluarea Națională se regăsesc,în majoritatea situațiilor, în București.

VEZI AICI REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ BUCUREŞTI, potrivit EDU.RO

RomaniaTV.net îţi prezintă, în timp real, REZULTATELE FINALE LA EVALUARE NAŢIONALĂ 2017, informaţii despre rata de promovare, precum şi informaţii despre ADMITEREA LA LICEU şi REPATIZAREA COMPUTERIZATĂ.