REZULTATE FINALE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2020. Ce note au luat elevii după contestaţii

REZULTATE FINALE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2020. Absolvenţii claselor a VIII-a vor afla sâmbătă, 27 iunie, rezultatele finale la Evaluarea Naţională. Ministerul Educației a anunțat, după afișarea primelor note, că au fost depuse 15.275 de contestaţii.

27 iun. 2020, 06:55
REZULTATE FINALE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2020. Ce note au luat elevii după contestaţii

REZULTATE FINALE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2020. Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2020, după rezolvarea contestațiilor, au fost afișate astăzi pe evaluare.edu.ro.

REZULTATE FINALE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2020. Primele rezultate la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2020 s-au afişat luni, 22 iunie, atât la avizierele centrelor de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro.

Potrivit Ministerului Educaţiei, au fost depuse 15.275 de contestaţii. Din totalul celor 15.275 de contestaţii, la proba scrisă de Limba şi literatura română au fost depuse 9.030, la Matematică – 5.991, iar la proba de Limba şi literatura maternă – 254 de contestaţii.

REZULTATE FINALE CAPACITATE 2020. „Numărul contestaţiilor este mai mic decât în ultimii doi ani: în 2019 au fost depuse 21.509 contestaţii, iar în 2018 – 23.761”, a anunțat, luni, Ministerul Educației.

Lista completă a notelor de la EVALUARE NAŢIONALĂ 2020 după contestațiiva fi afișată într-un format anonimizat, care nu mai permite identificarea elevului. Astfel, listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro conțin următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Citeşte şi REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2020. Peste 800 de medii de 10

REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2020. Cum se completează fişa de înscriere la liceu.

1. Observație: Câmpul Nr.înreg, care se găseşte în partea dreaptă – sus nu se completează. El reprezintă numărul de înregistrare pe care îl va primi fişa de înscriere în momentul depunerii ei.

2. Se completează următoarele câmpuri în fişa de înscriere:

Codul numeric personal (câmp obligatoriu)

Data nașterii (câmp obligatoriu)

Numele (câmp obligatoriu)

Init. tatălui (câmp obligatoriu) – inițiala tatălui

Prenumele (câmp obligatoriu)

Cod județ – cod școală proveniență (câmp obligatoriu) – se observă că sunt două seturi de căsuţe. În primul set se introduce codul judeţului iar în al doilea set se introduce codul şcolii de provenienţă. (Exemplu: un elev din Vaslui, introduce la codul judeţului VS, pentru București se va completa cu B, iar celălalt câmp se completează cu codul şcolii de provenienţă). Codul şcolii de provenienţă se găseşte în broşura editată de inspectoratul şcolar judeţean.

Denumire (câmp obligatoriu) – reprezintă numele şcolii de provenienţă.

Media claselor V-VIII (câmp obligatoriu) – media candidatului pe parcursul celor 4 ani de studiu.

În cazul în care candidatul a urmat cursurile gimnaziale în limbă maternă se completează denumirea limbii materne în dreptul câmpului Am urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

În cazul în care candidatul a urmat cursurile gimnaziale în limbă maternă, poate opta pentru calculul mediei de evaluare naţională fără a lua în calcul nota obţinută la proba de limbă maternă. Dacă se optează, marcând căsuţa, candidatul nu mai poate opta pentru specializări cu predare în limbă maternă.

Media generală obţinută la evaluarea naţională luând în calcul nota de la limba şi literatura română şi matematică

Media de admitere stabilită în baza mediei claselor V-VIII şi media generală obţinută la evaluarea naţională luând în calcul nota la limba şi literatura română şi matematică

Notă evaluare naţională limba şi literatura maternă Această notă va participa la calculul mediei de admitere dacă nu se optează pentru eliminarea ei din calculul mediei de evaluare naţională

Media generală obţinută la evaluarea naţională luând în calcul nota la limba şi literatura română, matematică şi limba şi literatura maternă

Media de admitere stabilită în baza mediei claselor V-VIII şi generală obţinută la evaluarea naţională luând în calcul nota la limba şi literatura română, matematică şi limba şi literatura maternă

Notă la proba de limba maternă – este compus din două zone: una destinată codului limbii si o alta destinată notei primite de candidat la proba de limba maternă. Codul limbii va fi preluat din brosura editată de inspectoratul şcolar judeţean.

Notă la proba de limbă modernă – este compus din două zone: una destinată codului limbii şi o alta destinată notei primite de candidat la proba de limbă modernă. Codul limbii va fi preluat din broşura editată de inspectoratul şcolar judeţean.

Opţiuni (câmp obligatoriu) – reprezintă lista opţiunilor alese de candidat. Ordinea opţiunilor de pe fişa este semnificativă, prima opţiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opţiuni. Fiecare opţiune este formată din 3 cifre. Codul opţiunilor se preiau din broşura editată de inspectoratul şcolar judeţean.

Diriginte (câmp obligatoriu) – semnătura dirigintelui candidatului.

Candidat (câmp obligatoriu) – semnătura candidatului.

Părinte (câmp obligatoriu) – semnătura părintelui candidatului.

Citeşte şi ADMITERE LICEU 2020. Când se va face repartizarea computerizată la licee a absolvenţilor de clasa a VIII-a

NOTE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2020. Cum se calculează media de ADMITERE LICEU 2020. Media de admitere, în baza căreia se va face înscrierea la liceu a absolvenţilor clasei a VIII-a, se calculează ca medie ponderată între media generală obţinută la examenul de Evaluare Naţională, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20%.

Formula de calcul a mediei de ADMITERE LICEU 2020 este următoarea:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

MA = media de admitere;

ABS = media generala de absolvire a claselor V-VIII;

EN = media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, clasa a VIII-a

Citeşte şi Cele mai tari perle de la Evaluarea Naţională. Şi anul acesta, elevii au dat dovadă de creativitate