REZULTATE REZIDENŢIAT 2015. O mie de medici au susţinut la UMF Iaşi examenul

REZULTATE REZIDENŢIAT 2015. Peste 1.000 de absolvenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr.T. Popa" din Iaşi au susţinut duminică examenul de rezidenţiat.

16 nov. 2015, 15:04
REZULTATE REZIDENŢIAT 2015. O mie de medici au susţinut la UMF Iaşi examenul

REZULTATE REZIDENŢIAT 2015. Aceştia au avut de răspuns la o grilă cu 200 de întrebări, timp de patru ore, scrie ziaruldeiasi.ro. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu şi se va calcula la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul.

Citeşte şi REZIDENŢIAT 2015. Declaraţii la ieşirea din sala de examen. Vezi ce au spus candidaţii despre subiecte

Reprezentanţii UMF Iaşi au precizat că cei mai mulţi candidaţi pe un loc s-au înregistrat la medicină dentară. „Concurenţa a fost asemănătoare cu cea de anul trecut, la Medicină au fost 1,3 candidaţi pe un loc, la Medicină dentară au fost cinci pe un loc şi la Farmacie, 2,2 pe loc”, a declarat prof. dr. Maria Stamatin, prorector la UMF, responsabil cu studiile postuniversitare şi formarea profesională continuă.

Examenul s-a desfăşurat fără incidente, iar la sfârşitul săptămânii viitoare, respectiv pe data de 22 noiembrie, va avea loc repartizarea pe specialităţi a absolvenţilor.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii pentru judeţul Iaşi au fost distribuite 474 de locuri, din care 380 sunt la medicină, 58 la dentară şi 36 la farmacie. În privinţa posturilor, Iaşul are distribuite 14. Cele mai multe, 12, sunt disponibile la Spitalul de Boli Cronice „Sf. Ioan” din Târgu Frumos şi alte două la Institutul Naţional de Sănătate – filiala Iaşi.

Citeşte şi REZIDENŢIAT 2015: Peste 5.700 de candidaţi au dat astăzi examen

Absolvenţii care au optat pentru un post vor avea la finalul rezidenţiatului un loc de muncă asigurat, iar cei care s-au luptat doar pentru promovarea examenului vor fi liberi de contract la sfârşitul pregătirii.