REZULTATE REZIDENTIAT 2019 UMF TG.MUREŞ. Totul despre rezidenţiat la UMF "George Emil Palade" Tg. Mureş

Publicat: Duminică, 08 Decembrie 2019 13:55 // Actualizat: Duminică, 08 Decembrie 2019 18:52 // Sursa: romaniatv.net

REZULTATE REZIDENTIAT UMF TG.MUREŞ. Un număr de 8.876 de tineri absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie (6.283 pentru medicină, 1.740 pentru medicină dentară, 853 pentru farmacie) s-au înscris să participe, duminică, la concursul de intrare în rezidenţiat, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

 
 

REZULTATE REZIDENTIAT UMF TG.MUREŞ. Ministerul Sănătății organizează duminică concurs național de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Examenul are loc în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Timișoara și Târgu Mureș.
La Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureș, peste 750 de candidați și-au depus dosarele, cei mai mulți, aproape 550, la medicină.

REZULTATE, GRILE, CALENDAR REZIDENTIAT 2019 UMF TG. MURES aici

Grila corectă / domeniu de concurs / tip caiet

Nr. Caiet tip MEDICINA MEDICINA DENTARA FARMACIE
1 Caiet tip A descarca descarca descarca
2 Caiet tip B descarca descarca descarca
3 Caiet tip C descarca descarca descarca
4 Caiet tip D descarca descarca descarca

Rectorul UMFST, Leonard Azamfirei: Suntem în perioada în care comisiile de specialitate elaborează subiectele de examen, întrebările, iar duminică va avea loc examenul propriu zis. Comisia de elaborare a subiectelor este formată de profesori din toate centrele universitare și ei sunt, de marți, izolați într-o locație securizată, de unde nu vor ieși până după terminarea examenului. Toate autoritățile implicate în ordinea publică vor fi prezente în ziua de duminică.

REZULTATE REZIDENTIAT 2019 UMF TG.MUREŞ. Inspectoratul Județean de Jandarmi Județean Mureș va fi prezent duminică pentru a preveni orice eveniment care ar duce la perturbarea ordinii și liniștii publice. În paralel, jandarmii asigură paza comisiei și transportul subiectelor.
Purtătorul de cuvânt al IJJ Mureș, sublocotenent Vasile Iosif Marjan: Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș "Col. Sabin Motora" asigură măsurile de ordine publică și protecție a participanților, atât în zona UMFST Târgu Mureș, cât și pe traseele de afluire-defluire ale participanților. Misiunea noastră se desfășoară în vederea gestionării eficiente a unor posibile incidente, datorate aglomerării de persoane la poarta de acces spre sala polivalentă din incinta UMF, și pentru asigurarea ordinii publice pe timpul desfășurării efective a examenului. De menționat că inclusiv deplasarea reprezentanților UMFST Târgu Mureș, care transportă subiectele de la sediul securizat la clădirea unde se desfășoară examenul, în data de 8.12, va fi asigurată tot de către efective al Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș.

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare, pe o durată de 4 ore.

Sunt 4.710 locuri şi posturi pe cele 3 domenii de pregătire (3.960 locuri şi posturi la domeniul medicină, 398 la medicină dentară, 256 la farmacie şi 96 de locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiţiei şi MAI).

REZULTATE, GRILE, CALENDAR REZIDENTIAT 2019 UMF TG. MURES aici

La fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura în 6 centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

În Bucureşti, 3.259 de absolvenţi, adică 36,72% dintre candidaţii înscrişi la nivel naţional la concursul de intrare în rezidenţiat, vor susţine examenul la UMF „Carol Davila”. S-au înscris 2.274 candidaţi pentru domeniul medicină, 695 – pentru medicină dentară şi 290 – pentru farmacie, precizează UMF.

„Cele 6 centre universitare îndeplinesc condiţiile pentru organizarea concursului de intrare în rezidenţiat, dar şi pentru pregătirea unui număr suplimentar de rezidenţi. Am cerut ca acest concurs să se desfăşoare în spiritul corectitudinii şi al transparenţei, principiile acestei guvernări. Anul acesta nu schimbăm regulile în timpul jocului, dar, în condiţiile în care resursa umană este deficitară, căutăm soluţii ca toţi absolvenţii care reuşesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe ţară, să fie admişi. Urez succes tuturor participanţilor la concurs şi îi asigur de tot suportul noii echipe a Ministerului Sănătăţii”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii, citat în comunicat.

În perioada 17-19 decembrie 2019 se va face alegerea posturilor/locurilor de candidaţi în funcţie de punctajul obţinut.

Între 6 şi 14 ianuarie 2020, viitorii rezidenţi vor semna contractele individuale de muncă cu unităţile sanitare, iar între 14 şi 16 ianuarie se va face repartiţia pe clinici de pregătire.

Încadrarea în unităţile medicale ca rezidenţi este prevăzută la 1 februarie 2020.

Examenul de rezidenţiat a fost programat iniţial pentru 17 noiembrie, fiind amânat din lipsa unui ministru al Educaţiei care să semneze trei dintre ordinele necesare organizării.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8583
RON
22 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H