REZULTATE REZIDENŢIAT 2020. Mii de candidaţi susţin, duminică, examenul

Rezultate rezidenţiat 2020. Mii de candidați din București au venit la Romexpo, duminică dimineață, pentru a susține concursul de Rezidențiat. Peste 2000 de persoane așteptau înainte de ora 9 să intre în incinta Romexpo pentru a susține concursul.

15 nov. 2020, 10:56
REZULTATE REZIDENŢIAT 2020.  Mii de candidaţi susţin, duminică, examenul
Rezultate rezidentiat 2020

Rezultate rezidenţiat 2020. La fața locului erau jandarmi care încercau să asigure respectarea măsurilor de distanțare. Concursul a început la ora 9, se desfășoară timp de patru ore.

Cele 200 de întrebări vor fi tip grilă și vor fi admiși cei care răspund corect la 60% dintre ele.

Citeşte şi: REZIDENŢIAT 2020. Nelu Tătaru: Se iau toate măsurile pentru buna desfăşurare a examenului

Rezultate rezidenţiat 2020. Record de candidaţi

Rezultate rezidenţiat 2020. Un record de candidați se înregistrează pentru cele 7.061 de locuri și posturi scoase la concurs la Rezidenţiat. Concursul are loc în data de 15 noiembrie și se desfășoară în cele 6 centre universitare tradiționale: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, dar în condiții speciale, impuse de contextul epidemiologic actual.

În sesiunea din 2020, se înregistrează un număr record de candidați, respectiv 11.948 (6396 medicină, 3008 medicină dentară, farmacie 2544) care vor concura pe un număr de 7061 locuri și posturi scoase pe cele trei domenii de pregătire astfel: 4518 locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1219 locuri și posturi pentru medicină dentară și farmacie, un număr de 105 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiției și MAI.

Rezultate rezidenţiat 2020. În sesiunea 2020, cifra de școlarizare a fost suplimentată cu 961 de locuri pentru acoperirea deficitului de personal în specialități cu număr de pacienți crescut, precum și pentru pregătirea de medici specialisti în anestezie și terapie intensivă, pneumologie, medicină de urgență, radiologie-imagistică medicală, epidemiologie, medicină de laborator, microbiologie, igienă în contexul pandemiei de SARS-COV2.

Totodată în 2020 s-a avut în vedere asigurarea cu specialiști pentru programele naționale de oncologie și depistarea afecțiunilor oncologice, acordarea asistenței medicale pentru copii, precum și necesitatea formării unui număr sporit de specialiști care să trateze bolile cardiovasculare și ale aparatului circulator, respectiv pentru asigurarea transplantului de organe.

Citeşte şi: Sute de medici care au terminat rezidenţiatul vor fi angajaţi fără concurs pentru a trata bolnavii COVID. Proiectul Guvernului

REZIDENŢIAT 2020. Condiţii speciale de organizare

Echipele ministerului şi a centrelor universitare implicate în organizare fac eforturi pentru ca, la ora începerii concursului, toate condiţiile impuse de situaţia epidemiologică să fie întrunite. O provocare o reprezintă şi numărul record de candidaţi înscrişi.

Sunt prevăzute măsuri igienico-sanitare pentru protejarea candidaţilor, dar şi a personalului implicat. Pe durata desfăşurării examenului purtarea măştii medicale va fi obligatorie. Sunt prevăzute circuite distincte pentru intrare/ieşire din sălile de concurs. Se va măsura temperatura la intrarea în săli şi vor fi asigurate susbstanţe dezinfectante pentru mâini şi suprafeţe.

Sunt alocate un număr mai mare de săli de concurs pentru asigurarea distanţării fizice, precum şi asigurarea unor săli speciale pentru candidaţii cu temperatură”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, citat în comunicatul MS.

În sesiunea 2020, cifra de şcolarizare a fost suplimentată cu 961 de locuri pentru acoperirea deficitului de personal în specialităţi cu număr de pacienţi crescut, precum şi pentru pregătirea de medici specialisti în anestezie şi terapie intensivă, pneumologie, medicină de urgenţă, radiologie-imagistică medicală, epidemiologie, medicină de laborator, microbiologie, igienă în contexul pandemiei de SARS-CoV-2.

Totodată în 2020 s-a avut în vedere asigurarea cu specialişti pentru programele naţionale de oncologie şi depistarea afecţiunilor oncologice, acordarea asistenţei medicale pentru copii, precum şi necesitatea formării unui număr sporit de specialişti care să trateze bolile cardiovasculare şi ale aparatului circulator, respectiv pentru asigurarea transplantului de organe.

Ministerul Sănătăţii a precizat că toţi absolvenţii care reuşesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe ţară, vor fi admişi.

 


loading...
Partenerii noștri