REZULTATE REZIDENŢIAT 2021. Record de participanţi la examen, avem GRILELE CORECTE

Concursul de intrare în rezidențiat a avut loc duminică, în condiții speciale, provocate de pandemie. Este un număr record de participanți: 12.564 de candidați concurează pe 6.311 locuri.

22 nov. 2021, 07:21
REZULTATE REZIDENŢIAT 2021. Record de participanţi la examen, avem GRILELE CORECTE

REZULTATE REZIDENŢIAT 2021.

Potrivit Ministerului Sănătății, 12.564 candidați s-au înscris la concursul de rezidențiat. Aceștia vor concura pe 6.311 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire. Sunt 3.942 locuri și posturi pentru domeniul medicină, 1.190 de locuri pentru medicină dentară, 1.087 locuri pentru farmacie și 92 de locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie.

„Este un număr record de participanți, mai mare chiar și față de anul trecut și vom lua, împreună cu universitățile de medicină și farmacie, toate măsurile pentru organizarea eficientă în contextul epidemiologic actual. În luna octombrie a.c. am suplimentat cu 439 cifra pentru Rezidențiat. Urez succes tuturor participanților la concurs și îi asigur de tot suportul meu”, declara Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Rezidenţiat 2021: Număr record de candidaţi la concursul de intrare în Rezidențiat. Accesul la examen se face pe baza certificatului verde COVID

REZULTATE REZIDENŢIAT 2021. Pentru domeniul medicină, Ministerul Sănătății are posibilitatea să suplimenteze locurile în situația în care numărul candidaților promovați este mai mare decât cifra de şcolarizare.

Un număr de 12.564 candidați s-au înscris anul acesta la concurs. Aceștia vor concura pe un număr de 6.311 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire, astfel: 

3.942 locuri și posturi pentru domeniul medicină;
1.190 locuri pentru medicină dentară;
1.087 locuri pentru farmacie;
92 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie.

REZULTATE REZIDENŢIAT 2021. Grilele corecte

Grila corectă / domeniu de concurs / tip caiet
21.11.2021

Nr. Caiet tip MEDICINA MEDICINA DENTARA FARMACIE
1 Caiet tip A descarca descarca descarca
2 Caiet tip B descarca descarca descarca
3 Caiet tip C descarca descarca descarca
4 Caiet tip D descarca descarca descarca

 

Locuri și posturi

Pentru cei interesați publicăm locurile și posturile scoase la concurs – sesiunea 21 noiembrie 2021.

 LOCURI scoase la concurs
 POSTURI scoase la concurs

Organizarea examenului de admitere în rezidenţiat, mutată de la Ministerul Sănătăţii la cel al Educaţiei. Deputat USR: „UMF-istanul vrea să preia controlul total”

Rezultate Rezidenţiat 2021. Ce punctaj trebuie sa obțină medicii pentru a promova
Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Conform Ministerului Sănătății, ocuparea locurilor / posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor / posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

Candidații posesori ai diplomei de medic obținute în România ori întrun alt stat membru al Uniunii Europene, precum și candidații din Republica Moldova, absolvenți cu diploma de licență obținută în ultimii 5 ani la Universitatea de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu din Chișinău pentru locurile fără plata taxelor de școlarizare, dar cu bursă, oferite românilor de pretutindeni de către Ministerul Educației, conform Legii nr. 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, republicată, cu modificările și completările ulterioare, susțin concursul în aceleași condiții precum cetățenii români, însă concurează pe locurile publicate de acest minister, care le va distribui pe centrele universitare.