Rezultate rezidenţiat 2022. Grile corecte Iaşi, media de admitere a fost crescută!

Duminică, 20 noiembrie 2022, absolvenții Universităților de Medicină și Farmacie vor susține concursul de intrare în rezidențiat. La nivel național vor susține concursul de rezidențiat 10.331 de persoane, dintre care 1.752 vor fi la Iași.

20 nov. 2022, 09:34
Rezultate rezidenţiat 2022. Grile corecte Iaşi, media de admitere a fost crescută!

Rezultate rezidenţiat 2022 Iaşi. Creste media minima de admitere la examenul de rezidentiat ce va avea loc pe 20 noiembrie.

La concursul de intrare în rezidențiat s-au putut înscrie persoanele care dețin diplome de licență în profil medico-farmaceutic uman sau cele cu diplome echivalente cu acestea și specialiștii care doresc să efectueze pregătire într-o altă specialitate, cu respectarea prevederilor legale cu privire la obținerea celei de-a doua specialități. Specialiștii care au efectuat programul de pregătire prin rezidențiat, forma pe post, pot obține a doua specialitate după îndeplinirea condiției din actul adițional încheiat la contractul de muncă.

Grilele corecte

Grila corectă / domeniu de concurs / tip caiet
20.11.2022

Nr. Caiet tip MEDICINA MEDICINA DENTARA FARMACIE
1 Caiet tip A descarca descarca descarca
2 Caiet tip B descarca descarca descarca
3 Caiet tip C descarca descarca descarca
4 Caiet tip D descarca descarca descarca

Duminică, 20 noiembrie 2022, Ministerul Sănătății organizează concursul național pentru intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. În anul 2022, Ministerul Sănătății a scos la concurs 5.865 de poziții (5.634 de locuri și 231 de posturi).

Concursul de rezidențiat se va desfășura în centrele universitare din București, Iași, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu Mureș și Timișoara. Anul acesta, la concursul de rezidențiat s-au înscris 10.331 de absolvenți, dintre care 1.752 vor susține concursul de intrare în rezidențiat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Iașul se clasează pe locul 2, după București, ca număr de candidați. În capitală vor susține concursul de intrare în rezidențiat 3.637 de absolvenți. În Timișoara vor participa 1.599 de absolvenți, iar din Cluj-Napoca – 1.432 de absolvenți. Pe 20 noiembrie 2022, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova vor susține concursul de intrare în rezidențiat 1.006 absolvenți. Cel mai mic număr de absolvenți înscriși la concursul de rezidențiat este înregistrat la Târgu-Mureș – 905.

Concursul de intrare în rezidențiat va consta într-un test tip grilă, care va cuprinde 200 de întrebări. Absolvenții vor avea la dispoziție 4 ore pentru a rezolva cele 200 de cerințe. Întrebările vor fi identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul.

Toţi tinerii care îndeplinesc condiţiile necesare pot să se înscrie începând de joi, 13 octombrie, la examenul de rezidenţiat ce a fost programat anul acesta pentru data de 20 noiembrie.

Pragul necesar promovării examenului pentru a ajunge la situaţia alegerii unui loc sau post în rezidenţiat va creşte la 65%, faţă de 60% cât a fost în trecut, din punctajul maxim realizat la nivel naţional la examenul cu 200 de întrebări.

Dosarele candidaţilor din regiunea Moldovei, care vor da examenul la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, pot fi trimise prin poştă la DSP Iaşi sau depuse personal de către candidaţi, în urma unei programări prealabile. Pentru Iaşi sunt scoase la concurs 572 de locuri la Medicină, 76 la Medicină Dentară şi 53 la Farmacie. În ceea ce priveşte posturile, în toată ţara sunt scoase la concurs 231 de posturi în unităţile medicale aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii.

REZULTATE REZIDENŢIAT 2022. Grile corecte REZIDENŢIAT 2022, se bat doi medici pe loc deşi e criză uriaşă în România

Rezidențiat 2022. În total, examnul de rezidențiat durează patru ore și conține 200 de întrebări grilă pentru fiecare specializare absolvită: Medicină, Medicină Dentară sau Farmacie.

Rezidențiat 2022. Grile

Examenul de rezidențiat 2022 este format din 200 de întrebări grilă pentru fiecare specializare absolvită (Medicină, Medicină Dentară și Farmacie).

Grilele pentru examenul de Rezidențiat 2022 în Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, cât și bibliografia și tematica pot fi găsite pe site-ul oficial al concursului: rezidențiat.ms.ro.

Concursul de rezidențiat poate fi suținut în șase centre universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Rezidențiat 2022. Grile pentru examenul de rezidențiat: Medicină, Medicină Dentară, Farmacie

Rezidențiat 2022. Câte posturi sunt disponibile

Rezidențiat 2022. Data la care se va susține examenul de rezidențiat anul acesta este 20 noiembrie 2022. Potrivit Ministerului Sănătății, lista locurilor disponibile pentru rezidențiat este împărțită în funcție de centrele universitare la care se susține concursul, dar și în funcție de capacitățile de pregătire pe specialități ale acestora.

 

Mai exact, la nivel național, locurile disponibile pentru specialitatea Medicină sunt 4505. Numărul cel mai mare de locuri disponibile este la București, 1277, urmat de Iași, cu 572 locuri, și de Timișoara, cu 528 locuri.

În ceea ce privește specialitatea Medicină Dentară, sunt disponibile 621 de locuri la nivel național, în timp ce la Farmacie, există 508 locuri.

Rezidențiat 2022. Documente necesare pentru înscriere

Dosarul de înscriere a candidatului la examenul de rezidențiat trebuie să conțină următoarele documente:

a) cererea de înscriere la concurs, în care se vor menționa:

(i) numele candidatului, inițiala/inițialele tatălui, precum și toate prenumele candidatului înscrise în buletinul, cartea de identitate sau pașaportul cu care se va legitima la intrarea în sală, aflate în termen de valabilitate;

(ii) centrul universitar și domeniul pentru care concurează;

(iii) acordul pentru folosirea numelui și pentru afișarea rezultatului pe internet;

(iv) declarație de consimțământ pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, respectiv că datele vor fi tratate confidențial, în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD) nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu modificările și completările ulterioare;

b) copia buletinului, cărții de identitate sau a pașaportului (paginile din care reies numele și prenumele candidatului, precum și data nașterii);

sursă: rezidentiat.ms.ro

REZIDENŢIAT 2022. S-au schimbat regulile pe ultima sută de metri, scandal uriaş. Preşedintele Colegiului Medicilor, semnal de alarmă