Rezultate rezidenţiat 2022. Ministerul Sănătăţii vrea un nou concurs la început de 2023, după ce 628 de locuri pentru specialităţi deficitare au rămas neocupate

Ministerul Sănătăţii a anunţat că evaluează posbilitatea organizării unui nou concurs de rezidenţiat la începutul anului 2023 pentru locurile și posturile rămase neocupate. Ideea a venit după ce 628 de locuri și posturi din cele 4.734 scoase la concurs în domeniul Medicină au rămas neocupate.

29 nov. 2022, 15:39
Rezultate rezidenţiat 2022. Ministerul Sănătăţii vrea un nou concurs la început de 2023, după ce 628 de locuri pentru specialităţi deficitare au rămas neocupate

Rezultate rezidenţiat 2022. Ministerul Sănătăţii vrea o a doua sesiune de rezidenţiat. Concursul ar urma să fie organizat în mod extraordinar în prima jumătate a anului 2023 pentru locurile și posturile rămase neocupate la Medicină. Ministerul Sănătăţii îşi motivează intenţia prin faptul că la domeniul Medicină au rămas neocupate 628 de locuri și posturi din cele 4.734 scoase la concurs, iar multe posturi neocupate sunt din categoria specialităților deficitare, precum medicină de urgență, medicină de familie, ATI, neonatologie, specialități chirugicale pediatrice, sănătate publică și management, epidemiologie, microbiologie medicală.

Rezultate rezidenţiat 2022. La Medicină au rămas neocupate 628 de locuri și posturi din cele 4.734 scoase la concurs

„S-a finalizat repartiția candidaților care au obținut punctaj de promovare la Concursul de admitere în Rezidențiat, sesiunea 20 Noiembrie 2022, organizat de Ministerul Sănătății în colaborare cu cele 6 universități de medicină și farmacie.

La domeniul Medicină au rămas neocupate 628 de locuri și posturi din cele 4.734 scoase la concurs.

Având în vedere că multe dintre locurile rămase neocupate sunt din categoria specialităților deficitare (medicină de urgență, medicină de familie, ATI, neonatologie, specialități chirugicale pediatrice, sănătate publică și management, epidemiologie, microbiologie medicală etc) precum și faptul că licențiații facultăților de medicină obțin dreptul de practică numai după dobândirea titlului de specialist de către medicii rezidenți, Ministerul Sănătății evaluează posibilitatea organizării unui nou concurs de rezidențiat pentru locurile și posturile rămase neocupate.

Acest concurs ar putea fi organizat în mod extraordinar în prima jumătate a anului 2023”, a transmis Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

La domeniile Medicină Dentară și Farmacie, locurile au fost ocupate în totalitate în sesiunea 20 Noiembrie 2022. Absolvenții licențiați ai acestor facultăți au drept de liberă practică, fără a fi necesară promovarea concursului de rezidențiat și dobândirea titlului de specialist.

loc-post-neocupat-m29