Rezultate simulare BAC 2024. Termen limită pentru corectarea lucrărilor. Rezultatele vor fi comunicate elevilor pe 15 martie

Rezultatele de la simularea Bacalaureatului (BAC) 2024 pentru elevii de clasa a XII-a vor fi comunicate acestora vineri, 15 martie. Profesorii au avut termen să termine în acest final de săptămână lucrările.

11 mart. 2024, 20:24
Rezultate simulare BAC 2024. Termen limită pentru corectarea lucrărilor. Rezultatele vor fi comunicate elevilor pe 15 martie
Rezultate simulare BAC 2024. Termen limită pentru corectarea lucrărilor. Rezultatele vor fi comunicate elevilor pe 15 martie

Rezultate simulare BAC 2024. Profesorii au avut de corectat lucrările până la finalul săptămânii, iar rezultatele urmează să le fie comunicate elevilor pe data de 15 martie, la orele de curs.

Citește și: Perle simulare bac 2024: „Nicolae al II-lea a fost ultimul ţăran al Rusiei/ Puterea executivă era excitată de guvern/ După întoarcerea bărbaților din război a avut loc un baby boom”

Rezultate simulare BAC 2024. Elevii vor afla rezultatele la finalul săptămânii

Rezultatele vin la nouă zile după ultima probă a simulării Bacalaureatului pentru cei mai mulți elevi de clasa a 12-a, anume proba la alegere în funcție de profil, susținută miercuri, 6 martie, sau la 8 zile de la proba de limba maternă, susținută în următoarea zi doar de elevii care aparțin minorităților naționale.

Un profesor a avut de corectat, în medie, 50 de lucrări de la simulările pentru Evaluarea Națională și Bac 2024, inclusiv de acasă, după cum a prevăzut procedura Ministerului Educației. Lucrările au fost scanate și încărcate pe platforma destinată evaluării digitalizate, conform edupedu.ro. Au existat și profesori care au avut de corectat 70-80 de lucrări până duminică cel târziu, la solicitări din partea inspectoratelor școlare.

Conform calendarului simulării BAC 2024, vineri, 15 martie, este ziua în care elevii vor afla notele de la probele susținute la simulare. Ca până acum, acestea vor fi comunicate la școală, prin profesori. Tot vineri, 15 martie, ar urma ca Ministerul Educației să facă publice datele adunate după corectarea digitalizată care permite defalcarea punctajelor obținute.

Amintim că, în cazul simulării Evaluării Naționale de la clasa a VIII-a 2024, elevii au terminat simulările marți, 6 februarie, cu proba de matematică, sau, după caz, miercuri, pe 7 februarie, cu proba de limba maternă. Pentru ei, profesorii au avut la dispoziție 16 zile să termine corectarea și au anunțat rezultatele vineri, 23 februarie, ori luni, 26 februarie, dacă elevii erau în vacanța mobilă din februarie.

Rezultatele de la simulare, pe 15 martie, nu vor fi făcute publice, dar vor fi comunicate prin profesorii elevilor. Potrivit procedurii de organizare a simulărilor în anul școlar 2023-2024, rezultatele nu se contestă (art. 13, alin. 8 din procedură) și pot fi trecute în catalog la cererea elevilor.

Procesul de corectare digitalizată prevede scanarea lucrărilor în sălile din centrele de examen, urcarea lor pe platforma de corectare digitalizată și repartizarea lor către profesori din toată țara, fără să fie din județul de origine al candidatului, în vederea notării. Corectarea digitalizată la nivel național a fost pilotată la Bacalaureat 2023 – sesiunea de toamnă și ar urma să continue după simulările de Bacalaureat, examenele propriu-zise, chiar și la concursurile/examenele profesorilor, potrivit ministrei Educației, Ligia Deca.

Lucrările de la simulări ale elevilor din școlile cu „acces limitat la Internet” au putut fi scanate în alt centru de examen sau la comisia județeană de examen, iar în cazul în care platforma de evaluare digitalizată pică „se va interveni în timp real pentru suplimentarea resurselor sau identificarea și rezolvarea oricărei probleme”.

De asemenea, lucrările elevilor de la simulările examenelor naționale 2024 au putut fi scanate din nou de profesorii din școli și încărcate pe platformă dacă evaluatorii au observat că sunt scanate greșit sau că nu sunt toate paginile pe care lucrarea ar trebui să le aibă, conform unor răspunsuri dintr-un ghid al Ministerului Educației lansat luna trecută.

3 – 7 iunie 2024: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

7 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

17 – 19 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

19 – 20 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

19 – 21 iunie 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D

25 – 27 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00

9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor

12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale

Citește și: AN ŞCOLAR 2024-2025. Ministrul Educaţiei anunţă că se menţin modulele. Când sunt vacanţele şi examenele