REZULTATE SIMULARE Evaluare Naţională 2021. Cum s-au descurcat elevii claselor a VIII-a în acest an. Procentul a fost surprinzător!

Rezultatele probelor de la simulările pentru Evaluarea Naţională 2021 au fost publicate, azi, 16 aprilie.

16 apr. 2021, 19:52
REZULTATE SIMULARE Evaluare Naţională 2021. Cum s-au descurcat elevii claselor a VIII-a în acest an. Procentul a fost surprinzător!

REZULTATE SIMULARE Evaluare Naţională 2021.  Iată aici, ce au făcut elevii la probele de la Limba Română şi Matematică în acest an.

Potrivit calendarului de organizarare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII) în anul 2021, astăzi, 16 aprilie, au fost comunicate rezultatele obținute de elevii care au participat la probele scrise (29 – 31 martie 2021). Centralizarea datelor comunicate de inspectoratele școlare județene relevă următoarele rezultate – procentul notelor mai mari sau egale cu 5:

– Limba și literatura română: 71,17%. 88 de elevi au obținut nota 10.
-Matematică: 59,77%. 980 de elevi au obținut nota 10.
-Limba și literatura maternă: 79,49%. 22 de elevi au obținut nota 10.

Procentul elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5: 65,6%. 25 de elevi au obținut media 10.

Cele mai bune rezultate au fost obținute în Municipiul București (82,1%) și în județele Cluj (77,6%), Argeș (71,5%), Brăila (71,3%) și Prahova (69,9%).

REZULTATE SIMULARE Evaluare Naţională 2021. Ce au făcut elevii de clasa a VIII-a

Reprezentanţii din Educaţie spun că la simularea de la sfârşitul lunii trecute nu au putut participa 6.120 de elevi din 149 de unități de învățământ, aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori.

Toţi elevii care locuiesc în localități carantinate din județul Ilfov dar învață în Capitală  au putut participa la simulările evaluării naționale 2021. În cazul localităților carantinate, ministrul Educației a anunțat că pot fi organizate de către inspectorat simulări ale evaluării naționale și bacalaureatului 2021 până pe 15 mai, după ieșirea din carantină.

De altfel, subiectele la română la simularea Evaluării Naționale 2021 sunt în premieră unele după modelul testelor PISA, după o programă nouă – teste cu 10 pagini care trebuie completate în două ore.

De altfel şi subiectele la matematică la simularea evaluării naționale 2021 au fost tot după modelul testelor PISA, după o programă nouă, ce a cosntat într-o broșură cu 10 pagini care trebuie completate în două ore.

Pentru pregătirea examenului elevii au putut rezolva subiectele la matematică prin teste de antrenament pentru simularea evaluării naționale 2021.

Citeşte şi: Unde riscăm cel mai mult să ne infectăm cu Covid? Cum arată rezultatele celui mai nou studiu de la Institutul Pasteur

Ce spune ministrul Cîmpeanu despre rezultatele din acest an, la examenele naţionale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că rezultatele simulării pentru Evaluarea Națională și Bacalaureatul din acest an sunt „surprinzător de bune”, având în vedere că anul școlar s-a desfășurat în condiții de pandemie și că mulți profesori au spus că subiectele au fost grele.

„Față de specificul acestui an, rezultatele sunt surprinzător de bune. Sunt mai bune decât în anii 2017, 2018, când nu a fost pandemie, nu au fost acele pierderi generate de predarea online și totuși a fost procentul de promovare mai scăzut decât anul ăsta”, a spus ministrul.

REZULTATE SIMULARE Evaluare Naţională 2021
REZULTATE SIMULARE Evaluare Naţională 2021

„Un element esențial: anul ăsta am fost acuzați că la simulare am dat subiecte prea grele. Deci motivul nu este un grad de dificultate mai scăzut ci, pur și simplu, elevii au fost mai bine pregătiți”, a adăugat el.

Cîmpeanu a precizat de asemenea că programa a fost modificată pentru examenele naționale din acest an.

„Programa a fost deja adaptată specificului acestui an școlar. Au fost scoase de către fiecare colectiv de cadre didactice acele noțiuni care nu au fost considerate strict esențiale. Și au fost scoase uniform, nu în bloc, dintr-o anumită parte a materiei la o anumită disciplină”, a mai spus el.

Citeşte şi: Rezultate Simulare Bacalaureat 2021. Ministerul Educaţiei anunţă ce note au luat elevii