Rezultate Simulare Evaluare Naţională Edu.ro. Note la Română, Matematică, Limba Maternă

Rezultate Simulare Evaluare Națională Edu.ro. Note la Română, Matematică, Limba Maternă. Când se afișează și ce trebuie să știe elevii.

14 mart. 2019, 07:09
Rezultate Simulare Evaluare Naţională Edu.ro. Note la Română, Matematică, Limba Maternă

Simularea Evaluare Națională 2019. Pe 13 martie, elevii claselor a VIII-a au finalizat simulările la Evaluarea Națională, scrie a1.ro. Pe 11 martie, testarea s-a dat la Limba Română pe 12 martie la Matematică, iar pe 13 martie la Limba Maternă.

Prima zi de simulare nu s-a încheiat fără incidente – doi elevi din București au fost excluși pe motiv că au încercat să copieze. În plus, unii dintre elevi au susținut un protest în prima zi de simulare, numit #foaia albă, menit să atragă atenția asupra evaluărilor la clasa a VII-a. Un gest considerat de dascăli „o eroare gravă” sau „malpraxis pedagogic” s-a întâmplat tot la Simularea de la Limba română.

Citeşte şi Ecaterina Andronescu, despre eroarea de la simularea Evaluării Naţionale: E o greşeală impardonabilă, însă elevii nu au fost afectaţi

Se știe că elevii claselor a VIII-a au avut de comentat, la unul dintre subiecte, poezia „Stai și-asculți sub ramuri…”, poezie ce îi aparține poetului și prozatorului german Heinrich Heine. Eroarea a făcut ca reprezentanții CNEE – instituția din subordinea Ministerului Educației care elaborează subiectele tuturor examenelor naționale, să i-o atribuie poetului român, Ștefan Octavian Iosif, cel care, de fapt, doar a tradus-o. Ulterior, instituția a prezentat scuze publice pentru acest incident.
Rezultate Simulare Evaluare Națională 2019 – Română, Matematică, Limba Maternă

Pe site-ul ministerului Educației au fost publicate deja subiectele și baremele la simularea susținută de elevi la Limba și Literatura Română, Matematică și Limba Maternă. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea, precizează Ministerul. Notele de la simularea 2019 vor fi analizate la nivelul fiecărei școli prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, a anunțat Ministerul Educației, a fist anunțat într-un comunicat remis Edupedu.ro. Aceste note vor fi afișate pe 22 martie și se pot trece în catalog, la cererea elevului.

Calendar Evaluare Națională 2019

Prima probă scrisă din cadrul examenului va avea loc la Limbă Română, în data de 18 iunie.

Următoarea probă scrisă, la matematică, se va desfășura în data de 20 iunie, iar ultima, la limbă și literatură maternă-pentru elevii care au studiat această disciplină, este programată în data de 21 iunie. Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la oră 12:00), procedura urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00-20:00. Afișarea rezultatelor se va face pe 29 iunie.

Evaluarea Națională 2019 va fi urmată de înscrierea la liceu, în perioada 3-7 iulie, când absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, vor completa opțiunile din fișele de înscriere pentru admiterea la liceu.


loading...