Rezultate simulare Evaluarea Națională 2024. Dezastru, se naşte România needucată de mâine, 57% dintre elevi au luat note sub 5 la matematică

Rezultatele de la examenle de simulare a Evaluării Naționale (EN VIII) 2024 pentru elevii de clasa a VIII-a vor fi comunicate acestora vineri, 23 februarie, potrivit calendarului anunțat anterior de Ministerul Educației. Anul acesta, în premieră, lucrările au fost corectate digitalizat.

23 feb. 2024, 14:10
Rezultate simulare Evaluarea Națională 2024. Dezastru, se naşte România needucată de mâine, 57% dintre elevi au luat note sub 5 la matematică

Rezultate simulare Evaluarea Națională 2024 Update.

Ministerul Educației a centralizat notele obținute de elevi la simularea pentru Evaluarea Națională 2024. Conform statisticilor edu.ro, aproape 100.000 de elevi au luat note sub 5 la Matematică. La Română, note sub 5 au luat aproape 43.000 de elevi.

Au fost și elevi care au luat nota maximă. Mai exact, 44 de elevi au luat nota 10 la Română, 91 dintre ei au luat 10 la Matematică, iar 22 la Limba maternă.

Știre inițială

Circa 10.000 de elevi de clasa a VIII-a care au susțint exemnene de simulare la Evaluarea Națională 2024 vor afla vineri rezultatele. Anul acesta, în premieră, lucrările au fost scanate și încărcate pe platforma destinată evaluării. Corectarea lucrărilor s-a făcut digitalizat. Notele la simulare Evaluare Naţională 2024 nu vor mai fi publicate pe edu.ro aşa cum se întâmpla în anii trecuţi, ci vor fi comunicate individual în data de 23 februarie, vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Citește și: Vacanţa de Paşte 2024. Câte zile vor sta elevii acasă de Sărbătorile Pascale

În cursul zilei de azi, Ministerul Educaţiei va publica doar statisticilepe judeţe realizate conform rezultatelor la simulare Evaluarea Naţională 2024.

Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi trecute în catalog.

Citește și: Elevii din București, Ilfov și alte 24 de județe intră în vacanța de schi. Se vor întoarce la școală pe 26 februarie