REZULTATE TITULARIZARE 2015 SIBIU. Doar 36% dintre profesori au obţinut medie de titularizare

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat că anul acesta rata de promovare (note peste 5), înainte de contestaţii, la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din data de 15 iulie este de 73,85%. Profesorii din județul Sibiu au obținut rezultate destul de slabe la exameul de titularizare.

20 iul. 2015, 09:49
REZULTATE TITULARIZARE 2015 SIBIU. Doar 36% dintre profesori au obţinut medie de titularizare

Note dezastruoase la examenul de titularizare. Anul acesta, doar 37,55% dintre candidaţi au reuşit să obţină cel puţin nota 7, nota minimă de promovare. Procentul este mai mic cu 10 la sută faţă de anul trecut. Mai mult, peste 26 la sută dintre candidaţi au luat note sub cinci.

În Sibiu, dintre cei 456 de candidați care au susținut examnul, 114 au avut note sub 5 și doar 165 au avut note peste 7 (nota minima pentru titularizare). Potrivit turnulsfatului.ro, 36,18% dintre dacăli vor putea fi angajați pe perioadă nederminată.

Cea mai mare notă la proba scrisă a examenului de titularizare a fost de 9,95 și a fost obținută Szasz Barna Sabin, la Mecanică.

Vezi: REZULTATE TITULARIZARE 2015. Clujul, cel mai ridicat procent de promovare la titularizare

REZULTATE TITULARIZARE 2015, înainte de contestaţii. Rata de promovare (cel puţin nota 5) înregistrată la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar din data de 15 iulie, înainte de depunerea contestaţiilor, este de 73,85% (79,88% în 2014).

Contestaţiile la proba scrisă se pot depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene astăzi, 20 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv marţi, 21 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se publică la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2015 vineri, 24 iulie.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 27 şi 28 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului

Detalii suplimentare pot fi obţinute pe http://titularizare.edu.ro, unde – la ora 9:00 – au fost postate rezultate înregistrate înainte de depunerea contestaţiilor.