CCR se reuneşte vineri pentru învestirea noului preşedinte. Klaus Iohannis, faţă în faţă cu Traian Băsescu

Preşedintele în funcţie Traian Băsescu şi preşedintele ales Klaus Iohannis se vor afla vineri, pentru prima oară, faţă în faţă după alegeri. Cei doi vor lua parte la o ceremonie solemnă în faţa judecătorilor Curţii Constituţionale, după ce aceştia vor valida rezultatul alegerilor prezidenţiale. Biroul Electoral Central a anunţat că va transmite joi către CCR procesul-verbal cu rezultatele alegerilor prezidenţiale 2014. 

20 nov. 2014, 08:41
CCR se reuneşte vineri pentru învestirea noului preşedinte. Klaus Iohannis, faţă în faţă cu Traian Băsescu

Curtea Constituţională a stabilit că se va întruni vineri, la ora 10,00, pentru a decide asupra validării rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 2014 şi asupra validării preşedintelui. La ora 12.00, este programată ceremonia de validare, în cadrul căreia ar urma să îi fie înmânat preşedintelui ales un exemplar din hotărârea CCR.

La ora 12.00, Traian Băsescu împreună cu o parte dintre consilierii săi va veni la CCR pentru ceremonia care va fi organizată cu acest prilej. Preşedintele în funcţie se va întâlni faţă în faţă cu preşedintele ales, pentru prima dată după alegeri. Va urma o ceremonie şi la Palatul Cotroceni, însă abia în decembrie, când expiră mandatul lui Băsescu. Atunci se va face predarea mandatului către Klaus Iohannis.

Biroul Electoral Central a anunţat că va transmite joi Curţ›ii Constituţionale a României procesul-verbal privid centralizarea rezultatelor votăƒrii la alegerea pentru preşedintele României din data de 16.11.2014.

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, a declarat că vineri este posibil să aibă loc o „mare şedinţă festivă”, dacă primesc de la BEC rezultatele finale. Întrebat dacă preşedintele ales Klaus Iohannis poate fi validat şi poate depune jurământul în condiţiile în care ÎCCJ nu s-a pronunţat în dosarul de incompatibilitate al acestuia, şeful CCR a subliniat că în această situaţie liderul PNL se bucură de prezumţia de nevinovăţie.