REZULTATELE FINALE MAGISTRATURĂ 2017: 85 de candidaţi au fost admişi, examinările nu se termină

La concursul de admitere în magistratură organizat în această primăvară au fost admiși 85 de candidați, potrivit listei publicate azi de Institutul Național de Magistratură. Candidații au trecut prin trei probe, dintre care două scrise și un interviu pe care l-au susținut individual. În cele ce urmează, candidații admiși vor mai trece de încă două verificări: una cu privire la buna reputație și o verificare medicală.

18 mai 2017, 14:55
REZULTATELE FINALE MAGISTRATURĂ 2017: 85 de candidaţi au fost admişi, examinările nu se termină

Concursul de admitere în magistratură din 2017 s-a desfășurat în această perioadă, iar posturile scoase la concurs sunt în număr de 85 pentru judecători și 43 pentru procurori. Recent, au fost publicate pe pagina de internet a Institutului Naționale de Magistratură (INM) și rezultatele definitive. Potrivit listei, 85 de candidați au trecut examinările și au obținut punctajele cerute în regulament.

Potrivit avocatnet.ro, examinările nu se termină aici pentru cei care se regăsesc pe lista finală. Ei vor mai trece, în cele ce urmează, prin două verificări: pe de-o parte, vor fi verificați pentru a fi apți din punct de vedere medical și psihologic, iar pe de altă parte, vor fi verificați în privința bunei reputații.

Printr-un alt anunț făcut astăzi, INM îi informează pe acești candidați că trebuie să depună anumite acte pentru verificarea condiției de bună reputație. Astfel, în termen de zece zile, ei trebuie să depună la parchetele de pe lângă tribunalele în a căror circumscripție domiciliază următoarele documente:

  • un CV;
  • caracterizarea de la ultimul loc de muncă (în care să fie menționate eventualele sancțiuni disciplinare sau administrative);
  • adeverințe de la primării și administrațiile financiare de la domiciliile din ultimii trei ani din care să reiasă natura și tipul contravențiilor comise și sancțiunile contravenționale aplicate;
  • declarația de propria răspundere privind precizarea domiciliului avut în ultimii trei ani;
  • orice alte înscrisuri pe care le consideră necesare pentru verificarea bunei reputații.

Pe scurt, candidații admiși în examen au trecut, mai întâi, de o probă scrisă care le-a testat cunoștințele teoretice, de un test de raționament logic, precum și de un interviu, în cele din urmă.