Şedinţa Camerei referitoare la cererea DNA în cazul lui Eugen Bejinariu, reprogramată pentru lunea viitoare UPDATE

Ședința Camerei Deputaţilor, în care trebuia să se discute cererea DNA de efectuare a urmăririi penale a deputatului PSD Eugen Bejinariu a fost suspendată luni din lipsă de cvorum, iar Biroul permanent a stabilit ca aceasta să fie reprogramată săptămâna viitoare. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz favorabil privind cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Eugen Bejinariu. 
Alina Costache
28 nov. 2016, 04:06
Şedinţa Camerei referitoare la cererea DNA în cazul lui Eugen Bejinariu, reprogramată pentru lunea viitoare UPDATE

UPDATE Ședința Camerei Deputaţilor în care trebuia să se discute cererea DNA de efectuare a urmăririi penale a deputatului PSD Eugen Bejinariu a fost suspendată luni din lipsă de cvorum. Biroul permanent a stabilit ca aceasta să fie reprogramată săptămâna viitoare.

Președintele Camerei, Florin Iordache, a anunțat că doar 130 de deputați din totalul de 353 și-au înregistrat luni prezența. „În acest moment și-au înregistrat prezența 130 de colegi, neavând cvorumul de 177 suspendăm ședința”, a spus Iordache.

Biroul permanent s-a întrunit și a decis ca ședința Camerei să fie reprogramată pentru lunea viitoare de la ora 15.00, a precizat secretarul acestui for, Marcel Ciolacu.

UPDATE Deputatul PSD Eugen Bejinariu a declarat, luni, că le-a cerut colegilor parlamentari să voteze conform conștiinței, afirmând că nu intenționează să demisioneze din Parlament, deoarece este nevinovat.

„I-am rugat pe colegii mei să se uite pe materialul probator și să dea un vot conform conștiinței fiecăruia”, a afirmat Bejinariu, după audierea sa în Comisia juridică.

El a spus că nu îl surprinde decizia deputaților din Comisia juridică de a da un aviz favorabil în privința cererii de urmărire penală. „Este decizia colegilor mei, mergem mai departe. Nu mă surprinde nimic, deoarece Comisia juridică dă, în general, un vot pe formă și nu pe conținutul dosarelor sau referatului transmis de procurori”, a adăugat deputatul.

Bejinariu a arătat că nu intenționează să demisioneze din funcția de deputat, așa cum au solicitat liberalii, deoarece se consideră nevinovat. „De ce să demisionez când acuzațiile de abuz în serviciu nu mi se par relevante, ținând cont că toate acele documente pe care le-am semnat alături de alți miniștri aveau toate avizele de la Ministerul Justiției, Consiliul Legislativ (…). Nimeni nu a spus niciodată că nu este așa”, a susținut Bejinariu.

UPDATE Comisia juridică a Camerei Deputaţilor au dat luni raport favorabil cererii procurorilor în cazul deputatului Eugen Bejinariu, în favoarea cererii procurorilor votând 11 deputaţi, cinci împotrivă, iar doi s-au abţinut.

„Rezultatul este următorul: pentru începerea urmăririi penale au votat 11 colegi, împotrivă cinci şi două abţineri. În total, 19 buletine care au fost împărţite”, a declarat vicepreşedintele Comisiei juridice, Ciprian Nica.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut la începutul săptămânii aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu, în dosarul „Microsoft 2”, fiind suspectat de abuz în serviciu după ce, în perioada 2003-2004, când a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, ar fi iniţiat şi susţinut hotărârile de Guvern privind licenţele Microsoft pentru şcoli. 

Eugen Bejinariu s-a aflat, joi, la Comisia juridică, pentru a-şi studia dosarul. El a spus la final că nu a comis niciun abuz în serviciu şi, ca ministru delegat al Secretariatului General al Guvernului, a fost mandatat imperativ să semneze contractul privind licenţele Microsoft pentru şcoli.

”Am văzut în referatul procurorilor că există o acuzaţie că aş fi săvârşit o infracţiune de serviciu. Din punctul meu de vedere, nu am comis niciun abuz în serviciu, în sensul că am iniţiat proiecte de HG, căci era atributul meu sau al oricărui ministru, că nu am fost singurul iniţiator – de fapt eu am contrasemnat. O hotărâre care a fost, în final, a fost aprobată în şedinţă de Guvern”, a spus Bejinariu.

Deputatul PSD a mai arătat că, în calitate de secretar general al Guvernului, a fost ”mandatat în mod imperativ să semneze contractul”. ”Eu, ca ministru al SGG, am fost mandatat imperativ prin Hotărâre de Guvern să semnez acest contract şi actul adiţional. Contractul e parte integrantă din HG, publicat în Monitorul Oficial. Nu am modificat cu nimic prevederile din contract”, a adăugat Bejinariu.

Comisia juridică urmează să dea, luni, în jurul orei 14.00, un raport în privinţa cererii DNA care îl vizează pe Eugen Bejinariu. Avizul comisiei este unul consultativ, votul privind ridicarea imunităţii deputatului PSD urmând a se da în plenul Camerei Deputaţilor. 

Raportul se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. Votul în plen este secret, cu bile.

Şansele ca şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor să se desfăşoare sunt minime, întrucât mare parte a deputaţilor se află în campanie electorală, în circumscripţiile unde doresc să câştige un nou mandat. 

În aceste condiţii, cel mai probabil votul în privinţa cererii DNA se va da imediat după alegerile parlamentare din 11 decembrie, când actualul Parlament încheie activitatea, înainte de validarea noului Parlament ales. 

Eugen Bejinariu candidează pentru al patrulea mandat de deputat, fiind pe primul loc pe lista PSD în judeţul Suceava. El este deputat din 2004, iar în perioada 2003 – 2004 a fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, în Guvernul Năstase. 

DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Ce acte sunt necesare ca să poți vota la alegerile prezidențiale 2025, turul 1. Fără aceste documente nu poți intra în cabina de vot
Capital.ro
Cine a vrut să-l pună pe Călin Georgescu președintele României. O superputere mondială a dat ordin
Playtech.ro
Probleme pentru pensionarii din România. Ce se întâmplă cu pensiile, amânări pentru sute de mii de oameni
DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Adevarul
Sondaj comandat de Nicușor Dan înaintea primului tur. Luptă strânsă între candidați pentru locul doi
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Metamfetamină în loc de cafea. Germania a umplut Europa de droguri și arme
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Explozie fatală în Salonic! O femeie a murit în timp ce încerca să planteze o bombă într-un bancomat
Cancan.ro
ULTIMUL SONDAJ, înainte de alegerile prezidențiale Ce răsturnare de situație! Lupta pentru primele locuri este extrem de strânsă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Ordin pentru românii care NU stau la adresa din buletin. Se aplică neapărat duminică, 4 mai
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Profesoara de 36 de ani care a trimis fotografii nud unor elevi, pedepsită aspru
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Orașul din România unde se trăiește cel mai bine. Este peste Cluj-Napoca sau Brașov și oferă toate condițiile