Rimaru de la R.A.C.L.A. e bun de plată! A pierdut procesul cu femeile care l-au acuzat de hărțuire sexuală

Rimaru de la R.A.C.L.A. a pierdut procesul pe care l-a intentat tinerelor ce-l acuzau de hărțuire sexuală cu ceva ani în urmă. Fostul artist a cerut la acel moment despăgubiri în valoare de zeci de mii de euro.

05 ian. 2022, 19:09
Rimaru de la R.A.C.L.A. e bun de plată! A pierdut procesul cu femeile care l-au acuzat de hărțuire sexuală

Rimaru de la R.A.C.L.A. a pierdut procesul intentat tinerelor care l-au acuzat pe artist de hărțuire sexuală, în toamna lui 2017. Fostul repăr a renunțat la cariera în industria muzici pentru a activa în publicitate, însă a profitat de statutul de fostă vedetă pentru a hărțui câteva colege de la locul de muncă.

În urmă cu patru ani, mai multe tinere, care au avut de-a face cu el din punct de vedere profesional, au pornit o campanie pe rețelele de socializare în cadrul căreia l-au expus pe fostul membru R.A.C.L.A. ca fiind un abuzator.

Şase angajate dau în judecată Tesla, pentru hărţuire sexuală. „Etajul fabricii lui Elon Musk arată ca un cămin studenţesc”

Tinerele au făcut publice conversațiile în care Rimaru făcea avansuri femeilor respective, iar în momentul în care acestea l-au refuzat categoric, publicitarul le amenința că își vor pierde locul de muncă, le adresa jigniri și apela la intimidări. Pe una dintre aceste fete, Rimaru a scuipat-o în prezența mai multor matori, la un eveniment dedicat advertising-ului.

La acea vreme Rimaru anunța la Realitatea TV că le va da în judecată pe tinerele ce l-au acuzat de hărțuire și le va cere 50.000 de euro pentru defăimare.

”Deschid acest proces ca instanţa să decidă care este adevărul şi ele să-şi probeze acuzaţiile în instanţă. Eu sunt sigur că nu au cum să probeze“, spunea Rimaru de la R.A.C.L.A. pentru Realitatea TV.

După un proces care a durat patru ani, judecătorii au decis să nu îi acorde câștig de cauză, lui Călin Ionescu, aka Rimaru de la R.A.C.L.A. și l-au obligat să plătească daune femeilor respective.

Călin Ionescu a pierdut procesul pe care l-a deschis împotriva a 12 persoane, 11 femei și un bărbat, acesta din urmă fiind acuzat că l-ar fi defăimat public în momentul în care a relatat mărturiile acuzatoarelor.

Antonia și Alex Velea au răspuns acuzațiilor de hărțuire: „Vom acționa în instanță”. Consideră că sunt victimele unei „campanii de bullying”

”Respinge ca neîntemeiată cererea reclamantului de acordare a cheltuielilor de judecată. Obligă reclamantul la plata cheltuielilor de judecată”, se arată în minuta deciziei magistraților conform portalului instanțelor, sentința putând fi însă atacată cu apel.

Magistrații au decis ca Rimaru de la R.A.C.L.A să plătească o sumă uriașă victimelor. Pe lângă cheltuielile de judecată, acesta va plăti pentru opt din cei 12 pârâți, o sumă 30.400 de lei, relatează Fanatik.ro.