Rio Ferdinand îi cere scuze public lui Mourinho pentru criticile aduse după plecarea sa de la United

Jose Mourinho a părăsit Old Trafford după o înfrângere suferită în fața rivalilor de la Liverpool, scor 1-3, în decembrie 2018.

11 mai 2022, 10:44
Rio Ferdinand îi cere scuze public lui Mourinho pentru criticile aduse după plecarea sa de la United

Rio Ferdinand a început să fie de acord cu Jose Mourinho și cu declarațiile oferite de antrenorul portughez după încheierea aventurii pe Old Trafford, după ce inițial îl criticase. Acest lucru vine ca o consecință a unui nou sezon dezastruos pentru legendarul club din Manchester. Echipa antrenată de Ralf Rangnick a ratat șansa de a mai participa în cupele europene, însă va încheia sezonul cu cel mai mic număr de puncte din istoria Premier League. Ronaldo și colegii săi pot obține cel mult 61 de puncte, dacă se vor impune în fața celor de la Crystal Palace în ultima etapă din această ediție de campionat.

Jose Mourinho a părăsit Old Trafford după o înfrângere suferită în fața rivalilor de la Liverpool, scor 1-3, în decembrie 2018. Demiterea sa a venit pe așteptate, în condițiile în care Unibet și Superbet, printre cei mai populari bookmakeri licențiați, oferiseră deja cote pentru potențialul său înlocuitor. Chiar și așa, titratul tehnician portughez declarat că locul secund obținut cu United la finele sezonului 2017/18 a fost cea mai importantă realizare din cariera sa, în ciuda faptului că acesta a câștigat în trecut Liga Campionilor și Premier League în mai multe rânduri. Anumite probleme care țin de gospodăria clubului care nu au ieșit la iveală l-au determinat pe Mourinho să facă această declarație curajoasă, care i-a deranjat pe mai mulți foști jucători emblematici ai clubului, printre care s-a numărat și Rio Ferdinand.

Fostul fundaș central al lui United a ajuns acum la o altă concluzie: „Cred că citatul lui Jose Mourinho a îmbătrânit foarte, foarte bine. Și eu, unul, mi-aș cere scuze poate într-o oarecare măsură în ceea ce privește modul în care l-am privit și l-am judecat.

Încă mai cred că au existat defecte în ce privește modul în care a gestionat personalul și unele dintre situațiile în care a fost implicat, dar în ceea ce privește lucrurile care s-au întâmplat în spatele cortinei, acel [citat] pe care l-a spus în 2019 la terminarea pe locul doi în Premier League, a îmbătrânit atât de bine.

Putem vedea că s-au întâmplat lucruri care nu sunt în regulă în spatele scenei, dar la acel moment nu știam care este amploarea lor. Evident, Jose Mourinho știa.

A vrut să scape de numeroși jucători și a vrut să aducă anumiți jucători și, evident, salarii și contracte mari au fost date anumitor jucători și se gândește: ‘Woah, woah, woah, ce se întâmplă?’,” a spus Ferdinand în cadrul emisiunii sale de pe YouTube.

Man United se pregătește pentru o reconstrucție majoră în vară, atunci când Erik ten Hag – actual antrenor la Ajax – va prelua echipa de la Ralf Rangnick, care va rămâne la club într-un rol de consultanță și va prelua echipa națională a Austriei.

Echipa de pe Old Trafford poate să prindă în cel mai bun caz grupele Europa League, însă acest lucru va depinde de rezultatele celor de la West Ham, care au cu 3 puncte mai puțin în acest moment, dar au în meci în plus de disputat.