Risc de atentat în Germania: Un complice al teroristului sirian a fost arestat

Poliţiştii germani care sunt pe urma cetăţeanului sirian ajuns în Germania şi care a încercat să comitpă un atentat islamist, l-au capturat pe un complice al acestuia, informează presa belgiană.

09 oct. 2016, 14:20
Risc de atentat în Germania: Un complice al teroristului sirian a fost arestat

„Tema de terorism a cuprins toată Germania!”, scrie publicaţia germană Bild, duminică, pe pagina sa de internet. Presupusul complice al teroristului a fost arestat şi adus în faţa justiţiei germane pentru a fi expulzat din ţară, fiind suspectat de complicitate la pregătirea unui atentat terorist în Germania.

Complicele presupusului terorist, care a fost interpelat pentru verificări împreună cu alte două cunoştinţe ale suspectului, s-a dovedit a fi chiar „locatarul en titre” al apartamentului din Chemniz unde sâmbătă poliţia germană a descoperit explozibilii la fel de puternici ca şi TNT-ul, putând avea puterea unei bombe.

Presa germană,citând surse din poliţie, a precizat că explozibilii găsiţi în apartament erau de tipul TATP, o substanţă explozivă pe care o folosesc jihadiştii din Statul Islamic în atacurile lor teroriste. După control, cele două persoane care îl însoţeau pe presupusul complice au fost eliberate.

Citeşte şi Poliţia germană, în alertă: Este căutat SIRIANUL suspectat că pregăteşte un atentat în Germania

Suspectul Jaber Albakr a reuşit să scape de poliţia care a venit în apartamentul său să îl percheziţioneze. Locuinţa era deja ţinută sub observaţie de ofiţerii serviciilor dee securitate germane care aveau informaţii despre un eventual act terorist.

Suspectul este un solicitant de azil care a ajuns ilegal în Germania, în februarie 2015, cu câteva luni înainte de sosirea valurilor de imigranţi, în toamna lui 2015. A obţinut statutul de refugiat în iunie, în acelaşi an.

Se pare că sirianul ar fi vrut şi, probabil, vrea în continuare să comită un atac pe unul dintre aeroporturile din Germania, informează publicaţia Focus. Poliţia ia deja măsuri pentru a împiedica un eventul atac terorist pe vreunul dintre aeroporturile germane.