Ritual complet de îngrijire la început de an

Sfarsitul de an este o perioada foarte solicitanta. Petrecerile se tin lant si de multe ori nu mai ai timp sa te ocupi de tine. Ofera-ti o zi pentru tine si fa un ritual complet de ingrijire la inceput de an. Incepe cu o baie relaxanta. 

02 ian. 2015, 13:13
Ritual complet de îngrijire la început de an

Cu siguranta ai avut timp doar sa faci cate un dus rapid, asa ca, o jumatate de ora petrecuta in cada va fi mana cereasca. Foloseste uleiuri esentiale, plante sau miere. Nu ai uleiuri esentiale? Nicio problema.

Sigur ai in casa fructe pe care le poti folosi. Traditia chineza spune ca grepfrutul fereste de deochi. Din punct de vedere stiintific, uleiul esential de grepfrut are un efect stimulant asupra tesuturilor. Pentru o baie revitalizanta foloseste 3 pomelo (grepfrut chinezesc). Curata coaja a doua pomelo si fierbe-o in 2 litri de apa. Preseaza pulpa fructelor si pastreaza sucul intr-un bol.

Decupeaza al 3-lea pomelo in felii egale. Umple cada cu apa, adauga infuzia din coji de pomelo strecurata si lasa sa pluteasca la suprafata feliile de fructe. Inainte de a intra in cada toarna si sucul de pomelo, amesteca cu un pahar cu apa calduta. Stai in cada cel putin 20 de minute, pentru ca pielea ta sa poata profita de proprietatile astringente si antibacteriene ale fructelor. Fixativul, spuma de par, placa sau ondulatorul ti-au solicitat din plin parul in periaoada sarbatorilor. Mai mult, ai iesit in frig cu parul descoperit, ca sa nu iti strici coafura. Iar firul de par este la fel de sensibil la schimbarile de temperatura ca si pielea.

In timp ce stai in cada, fa-ti o masca hranitoare pentru par. Foloseste ulei de argan sau unt de karite pentru par uscat, ori argila, pentru par gras. Si in acest caz te poti folosi de… frigider, daca nu ai in casa ingrediente folosite in special in cosmetica. Masca de par cu miere si avocado poate fi folosita pentru orice tip de par. Ai nevoie de un avocado copt si doua linguri de miere de albine.

Citeşte continuare pe curademiere.ro