Rizea încearcă să scape de justiţia din Moldova prin aceleaşi metode pe care le-a utilizat în România. Ce i-au promis avocaţii (surse)

Se spune că lupul își schimbă părul, însă năravul niciodată, iar fugarul Cristian Rizea este un exemplu sugestiv din acest punct de vedere. Condamnat în România pentru mită și înșelăciune, Cristian Rizea a rămas fără cetățenia moldovenească, fiind încătușat și aflându-se la un pas de extrădare sau chiar de expulzare. Însă vechile ”obiceiuri” nu se uită.

05 nov. 2020, 13:58
Rizea încearcă să scape de justiţia din Moldova prin aceleaşi metode pe care le-a utilizat în România. Ce i-au promis avocaţii (surse)
Surse apropiate sistemului judecătoresc din Republica Moldova au transmis GÂNDUL.RO, ÎN EXCLUSIVITATE, că se fac presiuni uriașe pentru ca ex-deputatul Rizea să fie scos ”basma curată” și să nu ajungă în România.
 
 
Potrivit acestor surse, avocații lui Cristian Rizea – actualmente Cristian Mihai Luigi, noua identitate ”moldovenească” – bat pragurile instanțelor, neobosiți, încercând să influențeze deciziile magistraților în favoarea clientului lor, însă nu oricum, ci în schimbul unor sume consistente de bani. Însă asta nu este totul. Aceiași avocați ai fugarului i-ar fi promis unui judecător chiar bolidul de lux al ex-deputatului – un Range Rover – unui judecător, într-o încercare disperată de a-l convinge pe acesta să dea o sentință în favoarea ex-parlamentarului Rizea,  dat în urmărire internațională.
 
Astfel de tertipuri marca ”Cristian Rizea” nu mai sunt o surpriză pentru nimeni, atâta vreme cât – în România – a fost condamnat (în 2017) la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru o mită de 300.000 de euro, ulterior încercând să îi convingă pe cei doi oameni de afaceri să îi mintă pe anchetatori.
 
În martie 2019, Cristian Rizea a fost dat în urmărire internațională de Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, la solicitarea autorităților judiciare române.
 

Ministerul Justiției din România solicită extrădarea lui Rizea

 
Ministerul Justiției din România a solicitat – printr-o a doua cerere – extrădarea lui Cristian Rizea, însă autoritățile de la Chișinău pot decide chiar și expulzarea acestuia.
GÂNDUL.RO a dezvăluit, ÎN EXCLUSIVITATE, întreaga filieră cu ajutorul căreia fugarul Cristian Rizea a reușit să devină cetățean al Moldovei, iar președintele Igor Dodon, în urma informațiilor-bombă prezentate de redacția noastră, a reacționat și i-a retras fostului deputat cetățenia moldovenească, prin decret prezidențial.
Cristian Rizea a fost preluat de bărbați îmbrăcați în haine civile chiar din complexul imobiliar de lux unde locuia – pe strada București din Chișinău – și încătușat.
 
Cristian Rizea promitea blana ursului din pădure după ce a luat 300 de mii euro mită
Procurorii DNA au demonstrat, în urma anchetei efectuate, că Cristian Rizea – deputat PSD, la momentul respectiv – a luat mită 300.000 de euro de la doi oameni de afaceri, promițându-le acestora că, după ce va prelua funcția de primar al Sectorului 5, le va da (cu titlu gratuit), un spațiu în zona Cotroceni, acolo unde își vor putea deschide o clinică.
Totuși, sursa banilor a banilor a fost ascunsă. S-au întocmit patru contracte de împrumut, toate fiind fictive. În anul 2015, atunci când procurorii DNA au declanșat cercetările, Cristian Rizea – lipsit de scrupule și dornic să ”fenteze” legea încă o dată – le-a cerut celor care îi dăduseră mită să-i… mintă pe anchetatori.

loading...
Partenerii noștri